A fürdőszobák már régóta nem csak fehérek: milyen fürdőszobaszínek divatosak?

Fürdőszobába megfelelő színt választ? Míg évtizedekig a fehér dominált a színpalettán, mostanra a pasztellszínek és a sötétebb árnyalatok is megtalálták a helyüket. Mi alapján válasszon színt a fürdőszobájába? Elsősorban a fürdőszoba méretétől, az ablakok számától és az Ön személyiségétől függ.

A fürdőszoba nemcsak fehér lehet

Milyen színek egy kicsi vagy nagy fürdőszobához?

A fürdőszobát sötétbe és világosba egyaránt öltöztetheti. Ez attól függ, hogy mennyire tágas a fürdőszoba, és mennyi természetes fény éri. A világos festéket általában a kis fürdőszobákba ajánlják, de ha világos vagy színes csempékkel rendelkezik, semmi akadálya, hogy sötétebb árnyalatokat használjon a dekorációhoz. A tágas, több ablakkal rendelkező fürdőszobák esetében ne féljen sötétebb árnyalatokat alkalmazni. Mit kell mindig észben tartania? Győződjön meg arról, hogy a fürdőszobafesték vízálló.

Csekklista a legjobb fürdőszobai festék kiválasztásához

Mielőtt végleges döntést hozna, írjon egy kérdőívet a fontos kérdésekkel. A válaszok támpontot adnak majd a színválasztáshoz. Mit kell tartalmaznia az "ellenőrző" listának?

  • A fürdőszoba méretei,
  • a fürdőszoba stílusa,
  • a fürdőszobában található bútorok színösszeállítása,
  • a fürdőszobában lévő ablakok száma, mérete és elhelyezkedése,
  • megvilágítás és kiegészítők.

Mikor válasszunk világos és mikor sötét színeket?

A sötét vagy világos árnyalatok kiválasztása különböző feltételektől függ. Gondolt már ezekre a tényezőkre?

Használjon világos színeket, ha:

  • a légiességet, a könnyedséget és az általános egyszerűséget kedveli,
  • kis fürdőszobája van,
  • a fürdőszobában sminkel és öltözködik.

Használjon sötét színeket, ha:

  • szereti a merész, sötét színeket, amelyek kiemelkednek a belső térben,
  • nagy és tágas fürdőszobával rendelkezik,
  • a fürdőszobát csak alkalmanként használja sminkelésre és öltözködésre,
  • szimmetrikusabb megjelenést szeretne adni fürdőszobájának,
  • a sötét szín kiegészíti a fürdőszoba általános kialakítását,
  • legalább 2 ablak van a fürdőszobában.

Általában a világosabb árnyalatok ajánlottak a fürdőszobákba, mivel pozitív energiát hoznak magukkal, és vizuálisan megnövelhetik a belső teret.

A fehér szín a fürdőszobában vizuálisan növeli a teret és a tisztaság érzetét kelti

Engedje szabadjára fantáziáját, és keltse életre fürdőszobáját

A szín világosságát már kiválasztotta, de mi a helyzet a konkrét árnyalattal? Lépjen el az egyszerű fehér színtől, és hagyja, hogy fürdőszobája színekben pompázzon. Ez a 9 szín a legnépszerűbb jelenleg.

1. Taupe - a legszebb semleges szín

A taupe a semleges színek közé tartozik, de számos árnyalatban kapható. Segíthet egy kis melegséget vinni a fürdőszobába. Alapja a vakondszőrzet színe. Ez egy szürke szín egy csipetnyi barnával. Lehet világosabb vagy sötétebb. A sötétebb taupe földiesebb megjelenést kölcsönöz fürdőszobájának, míg a világosabb taupe egy csipetnyi modernitást hozhat a fürdőszobába. A világos taupe árnyalat és a lilás alapszín kombinációja eredeti megjelenésű.

2. Lágy szürke

A lágy szürke egy világos szín, amely megőrzi a fürdőszoba semlegességét, de mégis kiemeli annak karakterét. Egyesíti a gránit és a beton hűvös színeit, mégis nyugtatóan hat. Melegítse a hűvösebb színt fából készült fürdőszobabútorokkal vagy fa kivitelű bútorokkal. A fa elemek a padlón vagy kiegészítőként is megjelenhetnek. Ha életet szeretne lehelni egy szürke fürdőszobába, nyúljon színes kiegészítőkhöz, mint például:

  • törölközők,
  • zuhanyfüggöny,
  • fürdőszobai szőnyegek.

A szürke és a lágy rózsaszíntől az élénk narancssárgáig terjedő árnyalatok kombinációja tökéletes a fürdőszobába.

A színes kiegészítők illenek egy szürke fürdőszobába

3. Ragyogó fehér

Egy klasszikus szín, amellyel nem lehet hibázni. Hogy a fehér falak ne tűnjenek túl egyszerűnek és ötlettelennek, használjon különböző struktúrákat. Eredeti és kifinomult megoldást jelentenek a különböző formájú csempék, amelyeket a padlón és a zuhanyzóban is használhat. Adjon otthonosságot és melegséget a fürdőszobának a fürdőszobabútor-garnitúra világos faakkordjaival. Ideálisak ebben az esetben a san remo tölgy és sonoma tölgy garnitúrák. Hozzon játékos színt a helyiségbe sárga, rózsaszín vagy zöld színű kiegészítőkkel.

4. Faszén szín

Ha drámai fürdőszobai megjelenésre vágyik, válassza majdnem fekete faszén színt. Ez megjelenhet falfestés formájában, de a fürdőszobaszekrényeken is. A fekete drámaiságát egy világos színű fürdőszobába wenge dekorú bútorral viheti be. Egy sötét kivitelű tükrös szekrény tökéletesen mutat a fürdőszobában. A faszén a lágy szürke kifinomultabb alternatívája. Egy ilyen fürdőszobában otthonosan fogja érezni magát, de mégis modern stílus veszi körül. Ami a színkombinációkat illeti, a természetes faárnyalatok és a fémes akcentusok telitalálatnak számítanak. Elegáns, mégis pihentető teret kaphat.

Kombinálja a feketét fa vagy barna elemekkel

5. Világos kék

Ellazul, ha csak a kék eget vagy a tengert látja? Kényeztesse magát ugyanezzel az érzéssel a fürdőszobájában. Akár a dekorációhoz választja, akár kiegészítő színként, a világoskék a béke és a nyugalom érzését kelti. Tökéletesen illik a fehér csempékhez fehér fürdőszobabútorokhoz. Úgy fogja érezni magát, mintha bolyhos fehér felhők vennék körül a kék égbolton. Ha az égszínkék túl erős Önnek, válasszon egy szürke alapszínű árnyalatot.

A kék fürdőszoba a mennyei nyaralás érzését kelti

6. Világos zöld

Amint belép a zöld fürdőszobába, úgy fogja érezni magát, mint egy illatos, meleg nyári réten. A világoszöld egy nyugtató szín, amely a napsütötte fürdőszobákat hűvösebbé teheti. A színkombinációkat tekintve a földes árnyalatok ajánlottak, amelyek közé tartozik a barna, a taupe vagy a homok. A sötétebb lefkás tölgy dekorú fürdőszobaszekrényekkel való kombináció mindenképpen megér egy próbát. A világos zöld mellett a zsálya, a sötétebb jáde vagy a világosabb menta is megfelelő fürdőszobai szín.

7. Krémfehér

Ha a hófehér túl intenzív az Ön számára, válasszon krémes fehéret, amelynek meleg, vajas alapja van. Végül is idén az alapszínek melegebb árnyalatai a trendiek. A krémfehér melegséget visz az egyébként hűvösebb és sötétebb helyiségekbe. Egészítse ki halvány rózsaszínnel, levendulával vagy patinás fémszínekkel, hogy egy fényűző vintage fürdőszobát kapjon, amely klasszikus, de semmiképpen sem unalmas.

8. Pisztácia

Ez a szín élénkebb, mint a zöld pasztellszínek. Energiát visz a fürdőszobába. Tökéletesen kiemelkedik a fényes felületű fehér fürdőszobaszekrényekkel kombinálva. Használjon természetes fadekorációt és földes barna színeket a finom tompítás érdekében. Alkalmi, kellemes és természetes megjelenést érhet el.

Pisztácia szín garantáltan feldob minden fürdőszobát

9. Barna

Nyugodt, földes és természetes hangulatú fürdőszobára vágyik? Válasszon barna színt. Az árnyalat nem számít. Bármilyen barna tónus nyugodt és pihentető hangulatot kölcsönöz a térnek. Egy sűrű barna tónus aranyszínű elemekkel kombinálva elegáns térré varázsolja fürdőszobáját. Egy közepes barna jól fog játszani a világosabb árnyalatú részletekkel. A világosbarna nagyszerű háttérszín, amellyel szemben a hangsúlyos színek kiemelkednek. Például krém, bézs vagy világoskék. A barna színt és fa dekort a fürdőszobájába a megfelelően választott fürdőszoba bútorokkal is beviheti.

Kapcsolódó termékek

További cikkek

Cikk megosztása

  • Regisztráció

Új fiók regisztrálása

Már van fiókja? Jelentkezzen be helyette