A leggyakoribb hibák, amelyek megnehezítik a fürdőszoba tisztítását - 2. rész

Üdvözöljük sorozatunk második részében, amelyben a fürdőszobai berendezések leggyakoribb hibáival foglalkozunk, amelyek megnehezítik a karbantartást és a tisztítást. Ha valamilyen oknál fogva lemaradt az első részről, mindenképpen térjen vissza hozzá, miután befejezte ennek a cikknek az olvasását. Mint mindig, most is gyakorlati tanácsokat adunk, hogy mit kerüljön el, hogy fürdőszobája tiszta és könnyen, különösebb erőfeszítés nélkül tisztán tartható legyen. Nem is annyira a bútorokról van szó, hanem a dolgok általános elrendezéséről és a megfelelő anyagok vagy variációk használatáról.

Fiatal nő tisztítja a fürdőszobát

Mire számíthatnak ebben a részben? Először is megnézzük a csempéket. Ezek ugyanis otthonosan mozognak a fürdőszobában. De gyakran az emberek csak a megjelenésük alapján választják őket, ami nagyon megnehezítheti a karbantartást és a tisztítást. Aztán megnézzük a tárolókat és azok elhelyezését. Nyilvánvalóan nem nélkülözheti a szekrényt vagy kosarat a fürdőszobában, de ha ezek nem a padlón vannak, akkor könnyebb lesz a takarítás. A harmadik téma a talapzatos mosdók és a szabadon álló mosdók lesznek. Ha van egy talapzatuk, amely a talajba van rögzítve, akkor nehéz őket tisztítani. Végül pedig egy praktikus összefoglalót adunk a praktikus fürdőszobai bútorokkal kapcsolatos legfontosabb dolgokról. Jó szórakozást az olvasáshoz.

A kis lapok nehezebb karbantartást jelentenek

A csaptelepek szinte magától értetődőek a fürdőszobában - legalábbis a helyiség egy részében. Fontos azonban, hogy a megfelelő típust válasszuk. A kinézet mellett természetesen a praktikum is számít. Ezért jobb, ha nagyobb méretű csempéket választ, amelyeket könnyű letörölni vagy lemosni. Minden plusz mélyedés nehezebb tisztítást jelent. Ez különösen igaz, ha a fugákkal vannak rögzítve. Sokkal nehezebb fugáról fugára tisztítani, ha több száz csempe van a fürdőszobában. Tehát alapvetően olyan nagyméretű csempéket válasszon, amelyeket könnyebb jó állapotban tartani. Így minden látogatót nyugodt szívvel beengedhet a fürdőszobájába, és mindenki értékelni fogja, hogy milyen tiszta az otthona, még ott is, ahol korábban ők maguk is gondban voltak.

Modern tágas fürdőszoba nagyméretű csempével

Figyeljen a csempe textúrájára is. Bármilyen mintázat, ami azt jelenti, hogy nem sima felületről van szó, nehezebben tisztítható. Ez azért van, mert általában csak áttöröljük a csempéket egy ronggyal vagy leöblítjük őket. A durvább felületi textúra azonban azt jelentheti, hogy a zsír és más szennyeződések megrekednek és a helyükön maradnak, még akkor is, ha egy vízsugárral átfuttatjuk a csempét. Ezért jobb, ha sima, egyenletes felületű csempéket választunk. Akkor biztos lehet benne, hogy egyszerűen letörölheti vagy leöblítheti őket, és a zsír és a szennyeződés pillanatok alatt eltűnik. Ez vonatkozik egyes csempékre is, amelyeknek van nyomtatott vagy más módon színezett része. Ez ismét különböző felületeket jelent, ami a szennyeződések megtelepedésének lehetőségét jelenti. Ha ilyen típusú csempe mellett dönt, a tisztítási erőfeszítéseit elsősorban a felülettípusok közötti elválasztásra összpontosítsa. Gyakran itt található a legtöbb szennyeződés.

A csempe kialakításának egyik változata a fodrozódás. Bár fizikailag ezek nagyszerű csempék, amelyek könnyen tapadnak a kád és a fürdőszobai szekrények vagy mosdókagyló körüli falhoz, mégis megvannak a buktatóik. A fésűs mintázat kisebb csempék illúzióját kelti, holott valójában nagy csempékről van szó. Ez azonban nem szünteti meg az illesztések problémáját. Bár igaz, hogy a barázdált csempe nem biztosít annyi helyet a szennyeződések megtelepedésének, mint a valódi fugák, a szennyeződések és a zsírok mégis megtelepedhetnek. Ezért mindig alaposan gondolja át, hogy szeretne-e mintás, barázdált csempét, vagy inkább egy másik lehetőséget választ, amellyel könnyebben tisztíthatja fürdőszobáját. Ha mégis a barázdált csempe opciót választja, ügyeljen arra, hogy a csempéket legalább hetente egyszer letörölje. Ez megvédi őket a nehezebb szennyeződésektől, amelyek mosásával feleslegesen sok időt kellene töltenie.

A fürdőszobai szekrényeknek nem szabadna a padlóig érniük.

Természetesen a fürdőszobában törölközőket, szappanokat, tusfürdőket és más szükséges dolgokat is tárolnia kell. Egy polc a zuhanyzóban vagy a kád körül, illetve egy galéria a mosdókagyló felett nem mindig lesz elegendő. Fontos, hogy elegendő tároló helyet szervezzen a fürdőszobában, hogy bármikor kényelmesen, akár a keresgélés nélkül is elérhesse a szükséges dolgokat. Az sem kis dolog, ha gyorsan szüksége van egy ollóra, de nem találja a helyén. Vagy éppen ki kell ásni a dobozból, ahol rengeteg más apróság van, például vattapamacs, sminkeltávolító tampon vagy körömreszelő. Lényeg a lényeg, a tárolóhely fontos a fürdőszobában, és elegendőnek kell lennie belőle. Beleértve a megfelelő felosztást, hogy elérhetőek legyenek a nagy, közepes és kis tárgyak.

Modern fürdőszoba akvamarin csempével és falra szerelt szekrénnyel

Arra is gondolnia kell, hogy a fürdőszobában kényelmesen kell tudnia takarítani. Ez azt jelenti, hogy minden rendetlen helyiség felesleges akadályt jelent ebből a szempontból. Egyértelmű, hogy valamilyen szekrényt, kosarat vagy egyéb tároló helyet fog beszerezni a fürdőszobába. Sok múlik azon is, hogyan helyezi el őket. Ha szekrényekről, polcokról vagy állványokról, van szó, van egy közös alapszabály, ami vonatkozik rájuk. A fürdőszobában semmiképpen sem a padlóról kell indulniuk. Ennek oka, hogy a padlót abszolút tisztán kell tartania. Akkor sem, ha gyakran mezítláb jár a fürdőszobában. Nem szeretné, ha a szekrény alól időnként kóbor szőrszálak vagy por kerülne elő. És pontosan ezért van szüksége arra, hogy az egész padló elérhető legyen a kényelmes porszívózáshoz és felmosáshoz.

Ha azon tűnődik, hogyan tartsa távol a szekrényeit és polcait a padlótól, ne aggódjon - több megoldás is létezik. A klasszikus a lábak, amelyek alulról négy-hat helyen megtámasztják a szekrényt vagy polcot. Ez biztosítja a tárolóhely stabilitását, miközben elegendő helyet biztosít a kényelmes padlótisztításhoz. Ez az ideális megoldás, ha már minden megvan otthon, és nem szeretne nagyobb beavatkozásokat végezni a fürdőszobában. Ha még tervezi a fürdőszobát, akkor a szekrényeket vagy polcokat a falra is felakaszthatja. Ez ideális, mivel a padló teljesen szabad marad, és nem zavarják a támasztólábak. Ezután a takarítást is rábízhatja egy robotporszívóra, amely remek munkát végez a felszabadult padlófelülettel. Egyes modellek még felmosásra is képesek.

Egy talapzatos mosogatót pokoli tisztítani

A mosdókagyló és a fürdőkád általában elég kényelmesen tisztítható. Ez nem vesz sok időt igénybe, és a zsírt vagy egyéb szennyeződéseket le lehet öblíteni a lefolyón. De sok múlik azon, hogy mekkora területen kell mosni és tisztítani. A klasszikus kád és a mosdókagyló szabályos formájú és sima felületű, így ez nem vesz igénybe néhány percnél többet. Képzelje el, milyen lenne, ha a mosdókagyló külső és belső felületén kívül még egy lábazatot vagy talapzatot is le kellene törölnie, amely egészen a padlóig ér. Az már egy kis plusz munka lenne, ráadásul ebben az esetben a zuhannyal sem tud segíteni magán, mert egy ilyen öblítéssel a fürdőszobát esetleg még az alsó szomszédokat is - leöblítené. Ezért mindig érdemes átgondolni, hogy a szaniterek kiválasztása előtt hogyan fog működni a karbantartás és a takarítás az otthonában.

Kerek mosdókagyló a fürdőszobaszekrényen

A talapzat vagy a mosogató lába guggolást vagy térdelést jelent a tisztításhoz, és olyan hajtásokat, amelyeken álló helyzetből nem tudsz átjutni. Még ha a felület sima és szabályos is, általában a falig terjed, amely felé hajlik. És pontosan ott van az a probléma, ahová aztán a hátgörbítés nélkül nehezen jut el. Ezt a WC-tisztításból ismerheti. Amikor az öblítőtartály hátuljához kell lehajolnia. Ez nem kényelmes. Pont úgy, mintha a WC-csésze külsejét hátulról mosná. Ezért sokkal jobb, ha ezeket a kellemetlenségeket egyszerűen elkerüli egy falra szerelt mosdó beszerzésével. Végül is ez egy elterjedtebb és sokkal praktikusabb megoldás.

Tény, hogy a tényleges mosdókagyló és az aljzat nehezebb tisztítása mellett ez a megoldás a padló egy részét is elfedi. Gyakran van egy rés a talapzat rögzítése és a fürdőszoba padlója között, ahol a szennyeződések szeretnek megrekedni. Az ilyen rés tisztítása és a rendszeres karbantartás, hogy tökéletes állapotban tartsa, olyan tevékenységek, amelyeket mindenképpen szeretne elfelejteni. Ennek eredményeképpen tehát csak egy manapság már nem szokványos megoldást kapna a mosdókagyló talapzatra történő rögzítésével, ami több gondot okozna, mint hasznot. Jobb, ha egy praktikusabb megoldást választ, így nem kell annyi időt töltenie a fürdőszoba takarításával és tisztán tartásával. Meglátja, a háztartás többi tagja is hálás lesz Önnek.

Kerülje el a leggyakoribb hibákat, és tisztítsa meg fürdőszobáját kényelmesebben

Végezetül pedig itt van egy összefoglaló a legfontosabb dolgokról, amelyeket a témával foglalkozó két cikkünkből érdemes leszűrni. Nyugodtan csak azt válasza ki, ami az Ön számára hasznos, vagy amin otthon is tud változtatni. Amikor valaki megkérdezi, hogyan oldotta meg a gyakorlati elrendezést, utalhat erre az összefoglalóra, hogy dióhéjban összefoglalja a lényeget. Vagy akár a barátait, családtagjait, ismerőseit is átirányíthatja a blogunkra, hogy ők is megnézhessék, milyen lehetőségek vannak.

A fürdőszoba tisztítása - a fürdő tisztításának részletei

  1. A fő gondolat a minimalizmusra való törekvés a formák és az elrendezés tekintetében. Minden rés, hézag, nyílás vagy zug nehezebb takarítást jelent - Önnek és a vagy segítőinek is. Ezért jobb, ha úgy tervezi meg a fürdőszobáját, hogy sehol ne legyen ilyen hely. Így könnyebb lesz Önnek és annak is, aki takarít.
  2. Tartsa a padlót minél üresebben, és ne tegyen rá semmit, amire nincs szüksége. Persze, a kád vagy a zuhanyzó mellett legyen egy szőnyeg, hogy ne kelljen hideg csempére lépnie fürdés után, de ezen kívül akasszon a falra szekrényeket, polcokat is, és valamilyen mosdót.
  3. Figyeljen a csempékre és egyéb felületekre. Kerülje a túl sok fugát a csempék között, és inkább nagyobb, mint kisebb csempéket válasszon. A porózus anyagok, amelyek jól beszívják a vizet, nem ideálisak a fürdőszobába. Ezek összegyűjtik a nedvességet, és penészesedést okozhatnak. Ez vonatkozik például a kezeletlen fára.

Ezzel máris a végére értünk a takarítást megnehezítő fürdőszobai hibákról szóló sorozatunknak. Reméljük, most már tisztában van azzal, hogy mire kell odafigyelnie otthon. Drukkolunk, hogy minden kiigazítást elsőre jól végezzen el. És ha végzett, tekintse meg blogunk további cikkeit is. Érdekes dolgokat találhat bennük, és nem csak a bútorok világából.

Kapcsolódó termékek

További cikkek

Cikk megosztása

  • Regisztráció

Új fiók regisztrálása

Már van fiókja? Jelentkezzen be helyette