Fókuszáljon a képekre és a fotókra: készítsen saját képgalériát otthonában

Azon gondolkodik, hogy mivel díszítse otthonát? Fogadjon festményekre és fotókra. Még ha szép bútorokkal berendezett otthona is van, hiányozhat a meghittség és az otthonosság érzése. Szánjon időt arra, hogy kollázst készítsen a szívéhez legközelebb álló fotókból. Tudta, hogy egy kollázsnak nem kell csak fotókból és képekből állnia? Tanácsokat adunk, hogyan hozhat létre otthon egy eredeti galériát.

Készítsen eredeti fotógalériát

Készítsen eredeti fotógalériát

Mielőtt elkezdene szögeket verni

Egy galéria létrehozása némi diszkréciót igényel, még akkor is, ha a kaotikus eklektikát választja. Vannak bizonyos tényezők, amelyeket figyelembe kell vennie, ha azt szeretné, hogy a teljes csoportosítás barátságosnak tűnjön. Melyek ezek?

  • Színvilág: milyen színek dominálnak a belső térben, és milyen színekkel szeretné összehangolni?
  • Mit fog kiállítani: csak fényképeket, vagy színes festményeket, képeslapokat vagy jegyeket is?
  • Kerettel vagy keret nélkül: tisztázza, hogy szeretne-e képkereteket használni, vagy inkább keret nélküli kollázs kialakítású legyen.

Fotokolázs próbaként

Hogy képet kapjon arról, hogy milyen lesz a kész darab, kipróbálhat egy előzőleg elkészített darabot. Hogyan kell csinálni?

  • Fogjon egy papírt, amely a falat fogja képviselni. Egy másik papírból méretarányosan vágjon ki téglalapokat, négyzeteket vagy más, a képeinek megfelelő formákat. A kivágott alakzatokat rakja rá a falat szimuláló papírra.
  • A képeket a tetszés szerinti elrendezésben és formában rendezheti el a padlón.
  • Használjon washi szalagot, hogy kollázst készítsen közvetlenül a falon.

Használhat washi szalagot is

Használhat washi szalagot is

Fontos szabályok fotó kollázsok készítéséhez

Ahhoz, hogy a képgaléria teljes koncepciója elnyerje a tetszését, érdemes megfogadni ezeket a jó és bevált tippeket:

  • Határozza meg a galéria által elfoglalt teljes területet. Ez a terület nem haladhatja meg a fal 2/3-át.
  • A képek egyszínű falon fognak a legjobban kiemelkedni. A fehér szín ideális, de választhat pasztellszínekkel festett falat is.
  • A gyerekszobában szabadjára engedheti a fantáziáját, és színes kereteket választhat. A hálószobában jobb, ha ragaszkodik a monokróm minimalizmushoz. Ebben a szobában ne legyenek olyan képek és feliratos poszterek, amelyek túlságosan elgondolkodtatják az embert.
  • A vízszintesen elhelyezett képek vizuálisan nyújtják a fal hosszát, a függőleges elhelyezés növeli a mennyezet magasságát.
  • A konyhában és az étkezőben a festményeknek alacsonyabbra kell lógniuk, mint például a nappaliban, mivel nem állva fogja nézegetni a képeket, hanem valószínűleg az asztalnál ülve.
  • A képek ne lógjanak 60 cm-nél alacsonyabbra a padlótól.
  • Ha különböző méretű kereteket kombinál, a nagyobb kereteket helyezze lejjebb, a kisebbeket pedig köréjük vagy föléjük.

Hogyan készítsünk kollázst fényképekből

A képek kiválasztásakor mindig válasszon egymáshoz illő témákat. Fogadhat hasonló témára, színekre vagy grafikai kialakításra. Hogy feldobja a dolgokat, nemcsak a kidolgozott fotókat keretezheti be, hanem egy darab szövetet, egy szalvétát, egy stílusos ételcsomagolást és egyebeket is. A tárgyaknak azonban mindig kapcsolódniuk kell egymáshoz.

Olyan motívumokat válasszon, amelyek tematikusan illeszkednek egymáshoz

Olyan motívumokat válasszon, amelyek tematikusan illeszkednek egymáshoz

Képek felakasztásának módjai

Ha különböző méretű képeket választ, ne feledje, hogy mindig a legnagyobbal kezdje, amely köré a kisebbek koncentrálódnak.

  • Szimmetrikusan felakasztott képek - a szimmetria harmonikus, és meghittséget kölcsönözhet otthonának. Ezenkívül megkönnyíti az egész kompozíció érzékelését. A képeket tükörszerűen kell felakasztani.
  • Igazítás az alsó vagy a felső élhez - A felső vagy az alsó élhez igazítás nagyobb stabilitást és szervezettséget kölcsönöz az egész kialakításnak.
  • Aszimmetrikus akasztás - aszimmetrikus kompozíció esetén fontos a jó képzelőerő, hogy egy összességében harmonikus képblokkot tudjon létrehozni. Általában különböző keretméreteket kombinálnak, amelyek nincsenek szélekkel összehangolva vagy tükrözve. Az aszimmetria dinamikus és vonzza a figyelmet. Ötletes módja egy képgaléria kialakításának nappalikban a kanapé fölött vagy előszobákban.

A keretek típusai

A galéria létrehozásakor vegye figyelembe a keretek kialakítását is. Hogyan lehet "nyerhet" a galériával?

  • Szabályos elrendezés egy keretmérettel - egy vagy több képsort hozhat létre. Egy egész falat tölthet meg velük. Ideális esetben a kereteknek nemcsak azonos méretűnek, hanem azonos kialakításúnak is kell lenniük.
  • Rendezze a kereteket szabályos mintázatban, különböző keretméretekkel - a központi legnagyobb kép köré kisebb képeket akasszon. Tartsa szem előtt a szimmetriát. Például egy központi kép köré mindkét oldalon két kisebb kép lóghat egymás alatt.
  • Eklektikus elrendezés - az eklektika szabad kezet ad. Különböző témájú, méretű és keretes képeket akaszthat a falra. Rakosgassa a képeket úgy, ahogyan azok kezébe kerülnek. Ebben az esetben posztereket vagy vászonra festett képeket is akaszthat egy keretben a falra.

Akassza a legnagyobb képet középre

Akassza a legnagyobb képet középre

Válasszon szokatlan megközelítést a galériájához

Ha unalmasnak találja, hogy egy klasszikus képet szöggel vagy tűzőkapoccsal rögzítsen a falra, akkor próbálja ki például:

  • Képes polc vagy sín - ezek speciális, horonnyal ellátott polcok, amelyekbe a képet helyezheti, és a falhoz támaszthatja. A horony gondoskodik arról, hogy a képek ne essenek le. Engedje szabadjára a fantáziáját, és helyezzen el egymás mellé különböző méretű képeket. A polcra könyveket, szobanövényeket vagy gyermekei festményeit és rajzait is felteheti. Előnye, hogy a képeket hangulatának vagy az aktuális témának megfelelően cserélgetheti.
  • Könnyen támasztható - a festményeket, posztereket és fényképeket egyszerűen a falhoz támaszthatja. Helyezze őket például egy komódra vagy szekrényre. A nagyméretű fotók vagy poszterek a padlóra támasztva és a falnak támasztva is jól mutatnak. Ez az elhelyezés egyszerű, gyors, és szögek és kalapácsok nélkül is elvégezhető.
  • Keretbe akasztva - ezt a módszert főleg a kis Polaroid (instax) fotók esetében használják. Egy nagyobb képkeretben készítsen hálót természetes zsinórból, és ruhacsipeszek segítségével akassza oda a fényképeket.
  • LED-lánc - a ruhacsipeszek segítségével kisebb méretű fényképeket felakaszthat egy LED-láncra, hogy különböző formákat hozzon létre. Például az ívek remekül mutatnak.

Ha képlékenységet szeretne elérni, ne csak egy falon legyenek képek, hanem vezesse a galériáját a "sarokba". A fotók közé más tárgyakat is elhelyezhet, hogy az egész koncepció eredeti megjelenést kapjon.

A saját galéria felállítása fejtörést okoz Önnek? Nézze meg és inspirálódjon a blogunkon található más lakberendezéssel kapcsolatos cikkekből.

További cikkek

Cikk megosztása

  • Regisztráció

Új fiók regisztrálása

Már van fiókja? Jelentkezzen be helyette