Rendezzünk be fényűző konyhát korlátozott költségvetésből – 2.rész

A sorozatunk második részében négy tippet osztunk meg. Újra jól bevált ölteket hoztunk, hogyan tudja konyháját alacsonyabb költségvetésből átalakítani. Talán némelyik meglepi, hogyan okozhat ekkora változást egy ilyen apróság. Persze nem csak bútorról van szó. Először megnézzük a tapétát, amivel remekül hangsúlyozhatja a konyha stílusát. Aztán pár dekoráció ötletet hozunk, amivel emelheti a konyha színvonalát. Lehet ez apróság vagy művészi darab. Az Ön lehetőségein múlik. A harmadik témánk az üvegszekrények lesznek, ahol az ünnepi teríték kap helyet. A negyedik témánk pedig a cikk végén olvasható meglepetés. Jó szórakozást!

Fényűző konyha tömörfa bútorral és beépített fogyasztókkal

Varázsoljon pompás hangulatot ízléses tapétával

Nem sokan gondolnak tapétára a konyhában. Ez a dekoráció más szobákban használatosabb. Tapasztalataink alapján éppen a konyhában van a legnagyobb hatása egy jól választott tapétának. Természetesen nem alkalmas erre bármilyen mintájú tapéta, ahogy az sem, hogy mindenhová még a mosogató fölé is ezt ragassza. Ellenben jól át kell gondolni, a konyha melyik részein mutatna jól a tapéta és hol nem érheti közvetlenül gőz főzés közben. Számoljon azzal, hogy a tapétát a főzőlaptól távolabb eső falakra helyezheti csak el.

A legjobb hely a konyhasziget vagy a bár mellett. Csak képzelje el, hogy hat majd egy jól megválasztott tapéta a kényelmes bárszékek vagy konyhaszékek mellett. Természetesen minden elemet össze kell hangolnia, hogy egyedi és harmonikus egységet hozzon létre. Ebben egy tapasztalt lakberendező szívesen segít Önnek. De jó logikával is sikert érhet el. Nem szabad túl sok színt és mintát ötvözni. Ideális a fekete-fehér bútor és tapéta kombinációja. A konyhabútor falát, a bár részt vagy a konyhaszigetet fekete csempével rakhatja ki, amit világos munkalap egészít ki, míg a tapéta legyen fehér, fekete elegáns mintákkal, de ne túl összetettel. Remekül mutatnak a pálmafák.

Modern konyha markáns sötétszürke tapétával és sötétbarna kanapéval

Az ízléses tapéta egy tükörrel kombinálva optikailag nagyobbá teszi a teret. Így nagyszabású konyha érzetét keltheti, annak ellenére, hogy átlagos nagyságú konyhája van. Ellenben, ha otthonos és intim hangulatú konyhát szeretne, válasszon markáns és sötét mintákat sötét alapon. Ahogy azt biztosan tudja a sötét szín elnyeli a fényt, így a szoba kisebbnek és otthonosabbnak hat. Ez ideális, ha olyan helyre van szüksége, ahol romantikus gyertyafényes vacsorára vágyik, vagy ahol hangulatos légkört szeretne kialakítani.

Képek, fényképek vagy más dekoráció

Ha nem szeretne nagyobb összeget fektetni a konyha alap felszerelésébe, a falakat díszítheti dekorációval. Ne aggódjon, nem jelenti azt, hogy annyit kell költenie, mint a konyhai eszközökre vagy a bútorra. A dekoráció nagyon alacsony költségvetésből is megoldható. Gyakran fel tudja használni azt is, ami már rég a tulajdonában van. Remekül mutat egy régi váza a nagyitól. Egy ilyen termék árát kevesen tudják felmérni. Így egy egyszerű vázával is értékes kiegészítő érzését keltheti.

A vázán kívül remekül mutatnak a képek és a fényképek a falon. Itt is érvényes, hogy használhat valami olyat, ami már megvan otthon. Persze a legközelebbi üzletben is beszerezhet egy kommersz képet olcsó keretben. Ám ezzel nem a luxus irányába alakítaná a konyháját. Inkább válasszon egy saját képet a kirándulásról, amit fotópapírra nyomtat akár nagyobb méretben is, és egy ízléses, de nem olcsó kinézetű keretbe teszi. Az esztétikai érték mellett olyan különleges emlékeket juttat majd mindig eszébe, amit szívesen elmesél majd minden látogatónak, aki rákérdez.

Stílusos modern konyha képekkel a falon

Ha szeretné még feltűnőbbé tenni a képet válasszon színes keretet. Minél vastagabb a keret, annál jobb a hatás. Ha otthon nincsen vastag képkeret, keressen fel egy antikvariár üzletet. Ott biztosan talál olyan képeket, amiknek gyönyörű kerete van, de a tartalma nem sokat ér. Pontosan ilyet keressen, hiszen beleteheti a saját fényképét. Olyan tökéletes dekorációt készít így, ami már messziről azt sugallja, hogy értékes. Itt is érvényes, hogy a vendégeknek elmesélheti a fénykép történetét és dicsekedhet a kiránduláson szerzett emlékekkel. Persze csak ha szeretné.

Az üvegezett szekrény kicsi és nagy konyhában is ragyogni fog

A harmadik tippet mindenki értékelni fogja majd. Nem számít, hogy Önnek van a legkisebb konyhája, vagy épp a legnagyobb. Mindkét esetben sokat javít az összképen egy üvegezett vitrin. Hiszen szépen kiemeli mindazt, ami a szekrényben van. Azonban ez csak akkor érvényes, ha szép és rendezett módon vannak elrakva benne az edények, poharak vagy tányérok. Ide teheti azokat a dolgokat, amikkel dicsekedni szeretni, míg a hagyományos tányérokat és az öregebb edényeket a szekrényben hagyhatja, hogy ne az ragadják meg a figyelmet. Ez az egyszerű trükköt a kisebb üvegvitrin és a nagy konyhaszekrények esetében is betarthatja.

Ha kicsi konyhája van, az üvegvitrin előnyei duplán érvényesek Önre. Valószínűleg régebben el kellett döntenie, hogy kicsi ékezőasztala lesz, vagy egy szekrénye minden eszközre. Végül bizonyára úgy döntött, a szekrény csak még kisebb szoba hatását keltené. Nyert az asztal és a szekrény nem lett beszerezve. Most újra átgondolhatja a szekrény ötletét. Mivel üvegezett tükrözi a fényt, ezért nem szűkíti a teret még akkor sem, ha aprócska konyhája van. Az étkezőasztalt a nappaliba vagy az étkezőbe teheti, esetleg helyettesítheti egy bárpulttal, ahol kényelmesen ehet.

Kristályokkal teli üvegezett szekrény konyhába

A nagy konyhákban az üvegszekrény kisebb változtatás lesz az összhatásban. Ám még ezzel is fokozza a pompát és a csillogást. Azonban figyelnie kell arra, hogy az üveg mindig csillogós és remek állapotú legyen. Vagy legalább akkor, amikor látogatókat várunk. Hiszen mind tudjuk, mit jelent a gyakorlatban a tökéletesen rendezett háztartás. Ha nem kifejezetten aprólékos típus, akkor pár folt nem okoz gondot. Talán ez az üvegezett vitrin egyetlen hátulütője. Egyébként remek tárolóhelyként szolgál nem csak a konyhában. Mindemellett segít fényűző hangulatot kialakítani a szobában.

Gondoljon az apró dolgokon és szerezz velük nagy pluszt

A negyedik bónusztipp a konyhai kiegészítőkkel és apróságokkal foglalkozik. A dekorációról már beszéltünk, most említsük meg a kiegészítőket, például a terítőt vagy a asztalfutókat. Válasszon kevesebb, de jobb minőségű darabokat. Ez nem azt jelenti, hogy mindenáron kasmírból készült abroszt vagy terítőt kell keresnie. Azzal biztosan nem segítene. Sem az árban, sem a berendezés általános megjelenésében. Inkább válasszon pamutot, lenvásznat, bambuszt vagy más természetes anyagokat. Próbálja meg elkerülni a mesterséges és olcsó alternatívákat, különösen a műanyagokat. Lehet, hogy praktikusak, de a végén minden további, a konyha pompájára irányuló erőfeszítést szabotálnak.

A legjobb választás, amelyet otthonában azonnal elkészíthet, azok a mosogatószerek. Ha legalább az edények egy részét kézzel tisztítja a mosogatóban, mindenképpen tartson a közelben, jól látható helyen egy üveg mosogatószert. Ez rendben van, de az már kevésbé, hogy ez az üveg egy egyszerű műanyag. Ha egy luxuskonyha benyomását szeretné kelteni, semmiképpen ne egy olyan flakon mosogatószerrel próbálja lenyűgözni a vendégeket, amely a múlt héten volt akciós a diszkontban. Ezért használjon egy egyszerű trükköt az első benyomás javítására: öntse a palack tartalmát egy kerámia- vagy üvegedénybe. Ha szeretné, ez lehet csiszolt vagy füstölt üveg is. Ezt Önre bízzuk.

Konyhai mosogató mosószerekkel, kerámia tartóban, dekoratív bordázással

És itt vagyunk sorozatunk második részének végén, amelyben a luxuskonyha témáját jártuk körül a kisebb költségvetéssel. Ha valamilyen oknál fogva lemaradt az első részről, ne habozzon elolvasni azt. Teljes áttekintést és mind a nyolc tippet megkapja, amelyeket egyenként mutattunk be Önnek. Reméljük, hogy legalább néhányat kiválaszt közülük, és segítenek majd javítani konyhája imázsát. És ha van egy kis ideje, bátran olvassa el további blogcikkeinket is. Rendszeresen Önnek készítjük őket.

Kapcsolódó termékek

További cikkek

Cikk megosztása

  • Regisztráció

Új fiók regisztrálása

Már van fiókja? Jelentkezzen be helyette