9 dolog, amitől a belső tér olcsónak fog tűnni

Egy belső tér berendezése és dekorálása szórakoztató és kielégítő... Persze drága is. Sokan próbálnak spórolni a lakberendezésen, ezért olcsó dolgokat vásárolnak. Olcsó kiegészítőkkel vagy bútorokkal is elérhetjük, hogy a családi otthonunk gyönyörűen berendezett belső teret kapjon. Vigyázni kell azonban, hogy az olcsó berendezési tárgyak miatt ne tűnjön olcsónak az otthona. Mit kell szem előtt tartania?

Vékony a határ a giccs és a művészet között

1. Nem megfelelő bútorok

Hézagos forgácslapszerkezet, ötlettelen dizájn, első ránézésre barkácsbútor... Ideális megoldás kollégiumi vagy magánlakásokhoz. Semmiképpen sem egy olyan lakásba, amelyet otthonának tekint.

Bár az újrahasznosítás és az upcycling a divat, a túl sok mindenből ártalmas. Nem árt, ha egy antik komódot tesz a nappalijába, amit tetszetős színűre festett és kicserélte a fogantyúkat. Nem baj, ha a tökéletes kanapét és a kényelmes foteleket egy raklapokból készült dohányzóasztallal egészíti ki. De Ha azonban az egész nappalit raklapbútorokból vagy a takarékboltban összeszedett szétszórt darabokból állítja össze, azzal azt mutatja, hogy spórolt a berendezéssel.

Tanulja meg keverni a régit az újjal. Keressen egy reprezentatív régebbi darabot, és hangolja olyan színűre, amely illik a belső tér koncepciójához.

2. Egyenetlen padló

Tudta, hogy a padlóburkolatok nagyban befolyásolják a tér általános megjelenését és hangulatát? A rossz textúra, szín és még az anyag is ronthatja az egyébként tökéletesen berendezett belső teret.

Ha nem szeretné, hogy a belső tér olcsónak tűnjön, ne kombinálja a vinil és a laminált, illetve a tömörfa és a műpadlót. Ha anyagi költségvetése nem teszi lehetővé, hogy minőségi fapadlót szerezzen be, az sem baj. Válasszon olyan anyagot, amely hűen utánozza a tömör fát. De ne feledje, a padlóburkolatnak az egész lakásban ugyanolyannak kell lennie.

Kerülje a különböző fadekorok keveredését. Felejtse el a különböző színű padlót a szobákban. Általában nem ajánlott a szürke padlóburkolat, mivel szükségtelenül steril, hideg és személytelenné teszi a belső teret.

Az ideális egy szilárd padló, amely az egész lakásban azonos

3. Rendetlenség, ahová csak néz

Elolvasta az összes lakberendezési tanácsot és tippet, és követi a legújabb bútortrendeket? Még ha a szakértők szerint fel is csinosította otthonát, akkor sem ér semmit, ha otthonában rendetlenség uralkodik. Ez az, ami azonnal "túltesz" minden erőfeszítésen, hogy szépen berendezett háza vagy lakása legyen.

Ezért fontos, hogy elegendő tárolóhelye legyen. Legyen egy tágas gardróbszekrény az előszobában. A hálószobában szerezzen be egy olyan ágyat, amelyben van tárolóhely. A nappaliban legyenek falra szerelhető szerelvények zárható fiókokkal.

A zárt szekrények és fiókok ajánlottak, hogy rendet tartsanak. Ahhoz, hogy otthona ne tűnjön zsúfoltnak, használhat nyitott polcokat is. Ne feledje, hogy rendben kell tartania őket. A polcok nem lehetnek zsúfoltak kiegészítőkkel és lakberendezési tárgyakkal.

A rendetlenség elrontja az egyébként harmonikus otthon benyomását

4. Nem megfelelő méretű szőnyeg

A szőnyeg kiválasztása rendkívül fontos. Ha darabos szőnyeget választ, még fontosabb. A szőnyeg méretének illeszkednie kell a szoba méretéhez. Egy túl kicsi szőnyeg egy egyébként hatalmas szobában első pillantásra olcsónak fog tűnni.

Ha a szőnyeg méretéről a legélénkebb képet szeretné kapni, próbálja meg "megjelölni" azt a padlón festőszalaggal. Látni fogja, hogy a forma és a méret hogyan felel meg a helyiségnek.

Nagyméretű nappalikba a legjobb, ha a szőnyeget 31-45 cm-re helyezi el a faltól. Ahhoz, hogy a szoba egységesnek tűnjön a az ülőgarnitúra és a fotelek lábainak 20-30 cm-re kell állniuk a szőnyeg szélétől. Ha egy többfunkciós helyiségbe, a nappalit a konyhai résszel összekötő térbe szőnyeget tesz, az intimebb és hangulatosabb érzetet ad.

5. Szegély nélküli függönyök és sötétítő függönyök

A szemek a lélek ablakai, az ablakok pedig a belső tér lelkületei. Ezért nem csak az a fontos, hogy milyen anyagot és színt választunk a függönyökhöz, hanem az is, hogy milyen a kivitelezésük. Különösen a függönyök és drapériák esetében gyakran alábecsülik a szegélyeket.

Ez a két lakberendezési kiegészítő pedig képes feldobni otthona megjelenését. Ha nincsenek szegélyezett széleik, olcsó szemfényvesztővé degradálják otthonát. Fontos, hogy figyeljünk a hosszukra. Kicsit az ablakpárkányok alatt vagy a padlóval egy síkban kell végződniük.

A függönyöknek és drapériák mindig szegélyezettnek kell lenniük

6. Túl divatos dekoráció

A belsőépítészet egy élő dolog. Nem marad ugyanaz. Mindig változik. Ami hat hónappal ezelőtt divatos volt, az ma már passzé és kiment a divatból. Mielőtt úgy dönt, hogy hatalmas összegeket költ a jelenleg divatos lakberendezési tárgyakra, gondolja át, hogy egy év múlva is tetszeni fognak-e még.

Ha a legújabb divathoz hangolja az otthonát, rövid időn belül nem biztos, hogy tetszeni fog. Nem is mindenki engedheti meg magának, hogy állandóan új berendezési tárgyakat vásároljon. Ez amellett, hogy nem gazdaságos, még környezetkárosító is.

Bár a retró újra divatba jött, vajon két év múlva is tetszeni fog? Vagy olcsónak fog tűnni tőle az otthona? Fogadjon inkább a fából vagy fémből készült időtálló lakberendezési tárgyakra, amelyek soha nem mennek ki a divatból.

7. A giccs és a művészet közötti különbség

A giccs és a művészet közötti határvonal vékony és egyéni. Mindenkinek más az ízlése. Az viszont mindenképpen igaz, hogy a túl sok mindenből rosszat tesz az embernek. Még a művészet is lehet giccs, ha túl sok van belőle, vagy ha rossz helyre tesszük.

Van otthon egy értékes festménye? Hagyja, hogy kiemelkedjen. Akassza fel a falra, és hagyjon körülötte bőven helyet. Természetesen ne akasszon a közelébe giccses festményeket és posztereket, amelyeket sorozatban árulnak a hobbiboltokban és a dekorációs boltokban. Támassza alá a festmény egyediségét például spotvilágítással.

8. Popcorn mennyezetek

A dudoros mennyezeteket popcorn mennyezeteknek nevezik. Állaguk és megjelenésük sajtra, túróra vagy pirított kukoricaszemekre emlékeztet. Ez egy szerkezeti vagy dekoratív vakolat. Ezek a mennyezetek az 1960-as években voltak népszerűek, de ma már biztosan nem divatosak. Amellett, hogy szörnyen néznek ki, még nehezebb őket karbantartani. Csapdába ejtik a port és a pókhálókat, amelyeket nehéz leszedni róluk.

Szerencsére meg lehet szabadulni a textúrált mennyezettől. Megteheti saját maga, ami fizikailag és időigényes, vagy kérheti szakember segítségét.

További cikkek

  • Rendezze be otthonát Art Deco stílusban. Megmutatjuk hogyan
    2023-02-09 1228

    Ismerje meg a markáns és fenséges Art Deco dizájnt, amely stílusossá változtatja az otthonát.

  • Salone del Mobile 2022 - Milánói dizájnutazás
    2023-01-04 361

    A Salone del Mobile 60. jubileumi bútor expo nem okozott csalódást. Lenyűgöző kiállítások, kreatív installációk és innovatív koncepciók mutatták meg, hogy milyen irányt is vesz a legújabb trend.

  • Milano, ti amo!
    2023-10-05 259

    Dizájn, mint ha a legendás Salone del Mobile-ról vágták volna ki? Néhány forintért az Öné lehet! Bemutatjuk a fogásokat, amelyek megragadják a tekintet, és nem teszik tönkre a költségvetését.

  • Trend: Barbie core
    2023-09-08 403

    Úgy élni, mint Barbie? Míg egyesek magukon kívül vannak az izgalomtól, mások szórakozottan a homlokukat kopogtatják. Adna egy esélyt a rózsaszínnek? Íme néhány tipp, amelyekkel még "Ken" is beleszeret

  • Ismeri a 2023-as nappali trendeket?
    2023-02-17 1608

    Inspirációt keres a nappali berendezéséhez? Ismerje meg az idei trendeket! Színek, bútor és további ötletek ebben a cikkben.

  • 5 modern bútortrend
    2023-06-30 674

    Válassza a minimalizmust és a letisztult vonalakat, a környezetbarát anyagokat, a multifunkcionális darabokat vagy akár a retró 60 - 70-es évekbeli darabokat. További részletekért lásd a cikket.

Cikk megosztása

  • Regisztráció

Új fiók regisztrálása

Már van fiókja? Jelentkezzen be helyette