5 modern bútortrend

Boldog pár ül a nappaliban

Dobja fel otthonát olyan újításokkal, amelyekkel napjaink stílus és trendbeli élvonalába kerül. Dobjon fel minden helyiségét úgy, hogy még a bosszúszomjas szomszédok közül a legkeményebb kritikusok is megirigyelhetik az egyes elemek harmonikus összhangját. Válassza ki a megfelelő darabokat, helyezze el őket a szobákban, és élvezze a tökéletesen kiegyensúlyozott, trendi enteriőr boldogságát. Biztosan rengeteg saját ötlete van. Összegyűjtöttünk 5 tuti tippet, amivel nem tud melléfogni. Ne habozzon tovább olvasni.

1. Minimalista bútorstílus tiszta vonalakkal és semleges színekkel

Ha egyszerű és elegáns módon szeretné berendezni otthonát, a minimalista stílusú bútorok tökéletes választásnak bizonyulnak. A minimalizmus olyan filozófia, amely a lényeges dolgokra összpontosít, és kiiktatja a felesleges elemeket. A belsőépítészetben ez a tiszta vonalvezetésű, semleges színekkel rendelkező bútorok használatában nyilvánul meg, amelyek nyugodt és harmonikus légkört teremtenek.

Minimalista nappali világos kanapéval és szekrénnyel

Hogyan is rendezzük be otthonunkat minimalista stílusban?

  • Kezdje takarítással. A minimalizmus rendet és szervezettséget igényel. Szabaduljon meg mindentől, amire nincs szüksége vagy amit nem használ, és csak azt tartsa meg, aminek értéke vagy funkciója van. A kevesebb holmi kevesebb rendetlenséget és több helyet jelent.

  • Válasszon egyszerű kialakítású bútorokat. A minimalista bútorokat az egyszerűség és a geometria jellemzi. Általában sima felületekkel, éles élekkel és nem feltűnő részletekkel rendelkeznek. Részesítse előnyben a természetes anyagokból, például fából, fémből vagy üvegből készült bútorokat, amelyek meleg és friss megjelenést kölcsönöznek a belső térnek.

  • Használjon semleges színeket. A minimalista stílusú bútorok a semleges színekre támaszkodnak, mint például a fehér, a szürke, a fekete vagy a bézs. Ezek a színek nyugodtnak és elegánsnak hatásúak, és jól kombinálhatók egymással és más színekkel. Néhány pasztell vagy élénk színű akcentust is hozzáadhat, de csak kis mennyiségben és stratégiai helyeken.

  • Tartsa meg a szabad helyet. A minimalizmus a térrel való munkáról is szól. Ne töltse meg otthona minden centiméterét bútorokkal vagy dekorációkkal. Hagyjon bőven szabad helyet a bútordarabok között, illetve azok és a falak között. Ez a szellősség és a tágasság érzetét kelti majd.

  • Válasszon jó minőségű világítást. A világítás a minimalista stílusú bútorok fontos eleme. Gondoskodjon arról, hogy nagy ablakok vagy franciaajtók használatával sok természetes fényt kapjon. Használjon mesterséges világítást is, hogy illeszkedjen a bútoraihoz és elősegítse azok szépségét. Kerülje a túlságosan világos vagy sötét világítást, és válasszon közepes intenzitású és meleg tónust.

A minimalista stílusú bútorok remek választás azoknak, akik egyszerűséget, eleganciát és kényelmet keresnek otthonukban. Ezekkel a tippekkel könnyedén berendezheti otthonát minimalista stílusban, és élvezheti annak varázsát.

2. Újrahasznosított vagy természetes anyagokból készült környezetbarát bútorok

Az újrahasznosított vagy természetes anyagokból készült környezetbarát bútorok egyre népszerűbb választásnak számítanak azok számára, akik környezetbarát módon szeretnének élni, miközben stílusos és eredeti belső térrel rendelkeznek. Bemutatunk néhány lehetőséget a bútorok kiválasztásához, amelyek nemcsak szépek, hanem környezetbarátok is.

Tömörfa asztal rusztikus kivitelben

A környezetbarát bútorok számos előnnyel járnak Ön és a bolygó számára. Ezek közé tartozik:

  • Az energiafogyasztás és az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése a bútorok gyártása, szállítása és megsemmisítése során.
  • A nem megújuló nyersanyagok, például az olaj, a fémek vagy az illegálisan kitermelt fa fogyasztásának csökkentése.
  • A bútorok használatából és megsemmisítéséből származó hulladéktermelés és környezetszennyezés csökkentése.
  • Az életminőség és az egészség javítása természetes és nem mérgező anyagok használatával, amelyek nem okoznak allergiát, irritációt vagy betegséget.
  • A belső tér esztétikai értékének és eredetiségének növelése az Ön személyes értékeit és ízlését tükröző egyedi és kreatív formatervezéssel.

Sokféle környezetbarát bútor létezik. A legismertebbek közé tartoznak a következők:

  • Fából készült bútorok – a fa a bútorok hagyományos és népszerű anyaga, amely természetesen megújuló, újrahasznosítható és biológiailag lebomló. A fabútorok emellett erősek, tartósak és szépek. A fabútorok kiválasztásakor fontos, hogy olyan tanúsított forrásból származzanak, amelyek garantálják a fenntartható kitermelést és az erdők védelmét. Célszerű továbbá elkerülni az olyan vegyi anyagokkal kezelt fát, mint a formaldehid, amely káros lehet az egészségre és a környezetre.

  • Kartonbútorok – a karton könnyű, olcsó és könnyen alakítható anyag, amely újrahasznosított papírból készül, vegyi adalékanyagok nélkül. A kartonbútorok emellett 100%-ban újrahasznosíthatók és komposztálhatók.

3. Multifunkcionális bútorok tárolóhelyekkel vagy átalakítási lehetőséggel

Adunk néhány tippet arra vonatkozóan, hogyan használhatja otthonában a multifunkcionális bútorokat. A multifunkcionális bútorok olyan bútorok, amelyeket különböző igényekhez és helyzetekhez igazíthatsz. Ilyen például egy kanapé, amely ággyá alakítható, egy asztal, amely a vendégek számától függően kisebbre vagy nagyobbra alakítható, vagy egy szekrény, amely rejtett fiókokkal vagy polcokkal rendelkezik.

Kihúzható ágyazható kanapé

A multifunkcionális bútorok ideálisak kis helyiségekbe, ahol helyet kell megtakarítani és a tárolókapacitást növelni. Azoknak is nagyszerű, akik szeretik megváltoztatni a belső teret, és rugalmas és kreatív megoldásokat keresnek. A multifunkciós bútorok lehetővé teszik, hogy egy bútorban többféle lehetőség és variáció kínálkozzon.

Kiválasztottuk az idei szezon legtrendibb multifunkcionális bútorait:

  • Fotel tárolóval: Ez a fotel nemcsak kényelmes és stílusos, hanem az ülés alatt tárolórekesszel is rendelkezik, ahová könyveket, magazinokat, takarókat vagy bármi mást rejthet. Tökéletes megoldás egy olyan nappaliba vagy hálószobába, ahol mindent, amire szüksége van, kéznél szeretne tartani.

  • Asztali lámpa hangszóróval: Ez az asztali lámpa több, mint egyszerű fényforrás. Beépített hangszóróval is rendelkezik, amely Bluetooth-on keresztül csatlakoztatható telefonjához vagy számítógépéhez. Így munka vagy pihenés közben zenét vagy podcastokat hallgathat. A lámpa érintésvezérlő panellel is rendelkezik, és különböző világítási módokat kínál.

  • Ágy íróasztallal: Ez az ágy tökéletesen alkalmas kis lakásokba vagy diákszobákba. A munkaasztal a matrac alatt rejtőzik, és szükség szerint könnyen ki- és becsúsztatható. Így ugyanabban a szobában egyszerre lehet alvóhelye és tanulásra vagy munkára alkalmas helye. Az ágy mindkét oldalán tárolórekeszekkel is rendelkezik.

  • Konferenciaasztal pingpongasztallal: Ez az asztal nagyszerű dolgozószobába vagy vállalati helyiségbe. Első pillantásra úgy néz ki, mint egy hagyományos konferenciaasztal, de ha megfordítja a tetejét, láthatja, hogy ez egy pingpongasztal. Így egy hosszú megbeszélés vagy munkanap után egy játékkal lazíthat a kollégákkal vagy a családdal.

4. Retro bútorok a 60-as és 70-es évek stílusában

 A retro stílus újra divatba jött, így könnyedén berendezheti otthonát egy csipetnyi nosztalgiával és eleganciával. A mai lakberendezők inspirációja a múlt századba nyúlik vissza, különösen az 1950-es, 60-as és 70-es évekbe. A retro bútorokat egyszerű formák, élénk színek, geometrikus minták és fémes elemek jellemzik. Ideális azok számára, akik személyiséget, eredetiséget és pezsgést szeretnének kölcsönözni a belső tereknek.

Ha retró stílusban szeretné berendezni lakását vagy házát, számos lehetőség közül választhat. Beszerezhet egy egész kanapégarnitúrát retro dizájnban, vagy csak néhány darabot, például foteleket, asztalokat, komódokat vagy lámpákat. A retro bútorokat modern vagy minimalista bútorokkal is kombinálhatja, hogy érdekes kontrasztot hozzon létre.

Retro bútorok egy modern belső térben

A retró bútorok egyik legismertebb és legnépszerűbb típusa a füles fotel. Nagyon kényelmesek és otthonosak, és csodálatos hangulatot kölcsönöznek a nappalinak. A füles fotelek többféle színben és anyagból, például szövetből, bőrből vagy műszőrméből készültek. A közelmúltban különösen a nyaralókban népszerűek.

A retro bútorok másik jellegzetes eleme a dohányzóasztal. A retró stílusú kerek vagy ovális formák, fa vagy fém lábak és üveg vagy fa lap jellemzik. A dohányzóasztalok ideális kiegészítői a retro kanapéknak vagy foteleknek.

A hálószobában vagy a dolgozószobában különféle komódok, szekrények vagy íróasztalok közül választhat. A retro komódokat és szekrényeket egyszerű vonalak, színes részletek és eredeti fogantyúk jellemzik. A retro íróasztalok praktikusak és elegánsak, és gyakran rendelkeznek fiókokkal vagy polcokkal a dokumentumok vagy kellékek tárolására. A retro bútorok nemcsak a funkciókról, hanem az esztétikáról is szólnak.

5. LED világítással, vezeték nélküli töltővel vagy hangszórókkal ellátott bútorok

Egyes divatos bútorok egyesítik az esztétikát a funkcionalitással, köszönhetően az olyan technológiai funkcióknak, mint a LED-világítás, a vezeték nélküli töltés vagy a hangszórók. Ezek az elemek nemcsak a bútor kényelmét és praktikusságát növelik, hanem valami pluszt is adnak a belső térhez.

Ilyen például a LED-világítással ellátott asztal. Ennek az asztalnak üveglapja van, alatta színes LED-ekkel, amelyeket távirányítóval vezérelhet. Különböző színek és világítási módok közül választhat a hangulatától vagy az alkalomtól függően. Az asztal ideális egy modern nappaliba vagy dolgozószobába, ahol érdekes vizuális hatást kelt.

Modern íróasztal üveglappal

Egy másik példa egy vezeték nélküli töltővel ellátott éjjeliszekrény. Csak tegye a telefonját az asztal tetejére, és az kábel nélkül töltődik. Az éjjeliszekrénynek van egy fiókja és egy polca is a könyvek vagy más tárgyak tárolására. Ez az éjjeliszekrény nagyszerű a hálószobába, ahol megkönnyíti az életét és helyet takarít meg.

Az utolsó példa egy kanapé, amelynek a háttámlájában hangszórók és az aljában mélynyomó található, amelyek egy Bluetooth-modulhoz vannak csatlakoztatva. Így zenét játszhat le telefonjáról vagy tabletjéről, és élvezheti a minőségi hangzást, miközben a kanapén pihen. A kanapé USB-portokkal is rendelkezik az eszközök töltéséhez, valamint hangerő- és basszusszabályzóval.

És máris a bútorvilág trendjeiről szóló cikkünk végére értünk. Reméljük sikerült inspirációt találnia, és már tudja, milyen újításokat visz véghez ottnon. Ha végzett, tekintse meg a blogunk további cikkeit.

Kapcsolódó termékek

További cikkek

Cikk megosztása

  • Regisztráció

Új fiók regisztrálása

Már van fiókja? Jelentkezzen be helyette