Hogyan dolgozzunk tükrökkel a belső térben? Tudta, hogy gazdagságot hozhatnak Önnek?

A tükrök számos célt szolgálnak a belső térben. Segíthetnek a megjelenésben: a ruházkodásban, a sminkelésben vagy a fogmosásban. Valójában minden otthonban nélkülözhetetlen berendezési tárgyak. De e praktikus oldal mellett ne feledkezzünk meg dekoratív funkciójukról sem. Szokatlan formáiknak, gyönyörű kereteiknek és kifinomult kialakításuknak köszönhetően feldobják otthonát. A feng shui tanításai szerint a tükrök bőséget és szerencsét hozhatnak.

A tükör a tér központi berendezési elemévé válhat

Hozzon fényt otthonába

Amellett, hogy a tükör vizuálisan nagyít és a mélység illúzióját kelti, megvilágítja a tereket is. Az alacsony mennyezettel vagy kis ablakokkal rendelkező helyeknek van a legnagyobb szükségük a fényre. Tipikusan ilyenek például a kis vendégfürdők, de például az öltözők is. A kívánt fény eléréséhez a tükröt a fényforráshoz közel kell elhelyezni. A fényt akkor osztja el a legjobban, ha ablak vagy mesterséges fényforrás közelében áll. A fény csak így tud visszaverődni a szoba többi részébe.

Tükör mint központi díszítőelem

Ha korlátozott a költségvetése a dekoráció megvásárlására, vagy egyszerűen csak szereti a minimalizmust, egy tükör a legjobb módja annak, hogy feldobja a belső teret. Ne feledje, hogy a sok dekoratív csecsebecse feleslegesen túlterhelheti a szobát. Ráadásul egy nagy helyiségben nem is fognak kitűnni. Egy tükör viszont megteszi a hatását.

Ha nagyméretű tükröt vesz, amelyet a falra akaszt vagy a padlónak támaszt, legyen keret nélküli. Egy tömör fakeretbe foglalt tükör például feleslegesen zsúfolttá és szűkössé tenné a teret. Nem töltené be azt a funkciót, amit elvár tőle. A túlméretezett tükrök fürdőszobákba, hálószobákba, étkezőbe, előszobákba vagy nappalikba is alkalmasak.

Tükrözött felületek a falak tökéletlenségeinek elrejtéséhez

Repedések, foltok, lyukak és egyéb felületi hibák sok belső teret sújtanak. Talán nincs kedve kijavítani őket, vagy egyszerűen nincs pénze a felújításra. Ebben az esetben nyúljon tükrök után. Természetesen ez nem végleges megoldás, és a jövőben úgyis ki kell majd javítania a falat, de átmeneti megoldásként a tükör ideális. Ha régi tapétát vagy rosszul festett tapétát kell elfednie, válasszon egy nagy, egész alakos tükröt. Kisebb hiányosságok esetén érje be apróbb, akasztós társaival.

Egy tükör, amely megnöveli a kis teret

Kicsi és szűkös lakást rendez be? Ebben az esetben nem szabad megfeledkeznie a tükrök formájában lévő berendezésekről. Köztudott, hogy a tükrök fényvisszaverő felületüknek köszönhetően visszaverik a fényt, és a tér illúzióját keltik. Ez azt jelenti, hogy vizuálisan megnövelheti kis otthonát nekik köszönhetően.

A megfelelő típusú tükörnek és megfelelő elhelyezésének köszönhetően még a legkisebb helyiség is nagyobbnak fog tűnni. A padlótól a mennyezetig érő tükrök vagy a padlótól a mennyezetig érő, teljes hosszúságú tükrök tökéletesen alkalmasak kis helyiségekbe. Ha mélységet szeretne adni a belső térnek, akasszon tükröt egy ablakkal szemben.

Padlón álló tükrök magasságot adnak egy alacsony szobának

Újszerű dizájnelem

A mai korszak szinte korlátlan lehetőségeket kínál. Vannak keret nélküli és keretes tükrök, különböző formájú tükrök, patinás vagy különböző színű fényvisszaverő felületű tükrök. Engedje szabadjára fantáziáját, és adjon teret kreativitásának.

A tükrök formát, mélységet, vizuális érdekességet és textúrát kölcsönöznek a helyiségnek. Csak válassza ki a tükörkeret kialakítását, formáját, kivitelezését stb. Fontos az elhelyezkedése is, valamint a kisebb tükörfelületek csoportosítása.

Tükrök a kertben

Tudta, hogy a tükröket a kertekben is használják? Megduplázhatják a zöld növények, virágok, szökőkutak, madáretetők és tavak pozitív energiáját.

Ügyeljen arra, hogy a tükör csak pozitív szempontokat, például gyönyörű kilátást tükrözzön. Nem szabad, hogy hervadt vagy haldokló növényeket tükrözzenek, ami fizikai és szellemi fáradtságot okoz. Ugyanakkor a tükör tükörképe ne tükrözzön forgalmas utcát, forgalmat, szemeteskukát vagy a szomszéd házát.

Hová tegyük a tükröt a feng shui szerint?

A feng shui szerint a tükör növelheti és javíthatja az energiát az egész házban. Ennek köszönhetően bőség és boldogság költözik a házba. Ez egy energia gyűjtő vagy gyorsító tényező. Ha megfelelően akar dolgozni a belső tér energiájával, tudnia kell, hogyan irányítsa a tükröt az egyes helyiségekben.

  • Tükör az előszobában a feng shui szerint – a tükör tovább tudja terelni az energiát a térbe, ha az ajtóra merőleges falon lóg. Soha ne legyen a bejárati ajtóval szemben, mivel az visszatükrözi a bejövő Qi energiát.
  • Tükör a lépcsőházban egy előszobában – egy keskeny lépcsőház blokkolhatja a gazdagság és a bőség áramlását, ezért tükröket használnak a keskeny lépcsők kiszélesítésére.
  • Feng shui és a tükör az étkezőben – az étkezőben elhelyezett tükör bőséget hoz a családnak. Azonban úgy kell elhelyezni, hogy tükrözze az étkezőasztalt. Nem szabad, hogy az ajtót és a konyhát tükrözze, ügyelve arra, hogy a tükör ne vágja a vendégek fejét.
  • Tükör a hálószobában a feng shui szerint – a tükör hálószobai használatával. A tükör visszatükrözheti az ajtót, ha nem látja az ágyból. A szekrényajtók belső oldalán is elfér. A tükör ne tükrözze az ágyat.
  • Tükör a dolgozószobában – a tükörfelületnek a térben lévő pozitív szempontokat és tárgyakat kell tükröznie. Ha a dolgozószobában fogad ügyfeleket, a tükröt a szobába vezető ajtó mellé akassza. A tükörnek tükröznie kell a belépő embereket. Így növelheti az ügyfelek számát.

Az előszobában lévő tükör ne tükrözze a bejárati ajtót

Ha megtanulja, hogyan kell helyesen dolgozni a tükrökkel, nemcsak pozitív energiát és bőséget hozhatnak otthonába, hanem fényt is. Nagyszerű és egyszerű megoldást jelentenek a kis terek vizuális megnagyobbítására.

További cikkek

Cikk megosztása

  • Regisztráció

Új fiók regisztrálása

Már van fiókja? Jelentkezzen be helyette