Fedezzen fel 4 dolgot, ami nem hiányozhat egy stílusos férfi irodából

Mit kell sugároznia egy megfelelő dolgozószobának? Különösen ösztönzést a nagyszerű munkavégzésre. Emellett kényelmesnek is kell lennie, és nyugodt helyet kell biztosítania a munkavégzéshez. A kevesebb több, ezért nem szabad túlzásba vinni a dekorációt egy férfi irodában. Törekedjen az egyszerűségre és a célszerűségre, de kerülje a szigorúságot és a személytelenséget. Hogyan rendezzen be egy irodát stílusosan?

Stílusos férfi dolgozószoba

Milyen jelentősége van a férfiak számára a saját irodának?

A legtöbb férfi számára az iroda olyan, mint a barlangjuk, amely arra szolgál, hogy inspiráljon, szórakoztasson, megnyugtasson, de arra is, hogy lenyűgözzön másokat. A férfi iroda olyan helyiség, amelyet a férfiaknak nem kell megosztaniuk. Nem kell konzultálnia a párjával a színekről és más apróságokról, amikor festeni és dekorálni akar. Egyszóval ez egy olyan hely, amely tele van szabadsággal, és megfelel a férfi elképzeléseinek.

Dizájn elemek, amelyek illenek egy férfi irodába

A férfi iroda a bőrről, a dohányról, a sportról és az alkoholról szól. Ez az alapja annak, amihez a férfiak általában vonzódnak. De mindenkinek más az elképzelése a privát birodalmáról. Egyesek az úri stílust részesítik előnyben, amelyet a faburkolat és a nagy, nehéz és masszív bútorok, köztük a díszes székek és fotelek uralnak. Mások a minimalizmust és a modern dizájnt részesítik előnyben, amely a letisztult vonalakon, a fényes vagy matt felületeken, a krémszínű, fehér és világos színeken, valamint a laminált anyagokon alapul.

Bármelyik stílust is preferálja, van néhány alapvető bútordarab és egyéb berendezés, amely nem hiányozhat egy férfi irodából.

1. Kér egy italt?

Egyetlen férfi dolgozószobából nem hiányozhat a bár. ´Ízlés szerint választhat, hogy a bárszekrényt vagy a tároló asztalt részesíti előnybe.

A bárszekrény állhat a padlón, de falra is szerelhető. Előnye, hogy az ajtók mögött fiókok és polcok rejtőznek, ahol a poharak, palackok, keverőeszközök és szalvéták is helyet kapnak. Ha ad a stílusára, akkor egy üvegbárral szeretné megmutatni a vendégeknek, hogy milyen italok csábítják majd az ízlelőbimbóikat. A bárszekrények általában klasszikusan berendezett dolgozószobákba illenek.

Ha a minimalizmust és a funkcionalizmust kedveli, válasszon egy tároló asztalt. Kéznél tarthat minden hozzávalót. Ráadásul az asztal könnyen mozgatható. Amíg egyedül van az irodában, a szoba sarkában is állhat. Amikor látogatók érkeznek, át helyezheti a pihenőhely mellé fotelekkel és heverőkkel.

Miért népszerű része a bárpult a férfi dolgozószobának?

  • Megkínálhatja kollégáit és barátait, és stílusos szünetet tarthat egy hosszadalmas megbeszélés alatt.
  • Nincs is jobb a munka utáni pihenésnél. Igyon egy italt, játssza le kedvenc zenéjét és lazítson.
  • A bár többek között esztétikai kiegészítő is, amely bizonyos hangulatot és stílust kölcsönöz a munkahelynek.

A bárpult stílusossá teszi a dolgozószobát

2. Luxus bőr formájában

Szerelje fel irodáját bőrbútorokkal. Ha anyagi helyzete nem teszi lehetővé, hogy valódi bőrt vásároljon, műbőr vagy ökobőr formájában hű utánzatok is kaphatók. Miért legyen bőrbútor az irodájában? Elsősorban kényelme, tartóssága és rendkívül fényűző megjelenése miatt. Ezenkívül a bőrnek kellemes illata van, és így kiemeli a férfi dolgozószoba vonalát.

Az iroda meghatározó bútora természetesen az íróasztal és a szék. Nem egy közönséges irodai szék. Adjon a luxusra és szerezzen be egy bőr irodai  széket. A bőr előnye a nagyszerű légáteresztő képesség. Emellett kellemes tapintású, így a bőrével is jól kijön majd. Egy bőr irodai szék a legluxusabb ülőalkalmatosságot kínálja Önnek.

Bőr szék a legfényűzőbb ülőalkalmatosság

A bőr az iroda pihenőjében is megjelenhet. Szerezzen be egy bőrkanapét vagy legalább egy ökobőr kanapét a dohányzóasztalához. Az ökobőr előnye a széles színválaszték. Míg a valódi bőr leggyakrabban barna árnyalatokban kapható, az ökobőr lehet piros, zöld, kék, sárga. Ennek köszönhetően a kanapé szoba szolitere lehet.

3. Ne feledkezzen meg a pihenésről

A pihenés az otthoni dolgozó szoba hozzátartozója. Ha a hely engedi, különítsen el egy részt az irodájában, ahol elhelyezhet egy kényelmes fekvőfotelt. Pihentesse fejét, hátát, lábát és medencéjét ezen az ergonomikus formájú nyugágyon. Ideális esetben a nyugágyból kilátás nyílik a természetbe. Már néhány perc pihenés is felfrissíti az agyát. Ráadásként? Lehet, hogy értékes ötletei támadnak pillanatok alatt, amelyeken egész nap töprengett.

A munka és a pihenés kéz a kézben jár

4. A művészet felemeli a szellemet

Amikor azt kérdezi, hogyan rendezze be irodáját, nem szabad megfeledkeznie az apró dekorációkról sem, amelyek hangsúlyozzák a férfiak stílusát. Minden férfinak más elképzelése van a kiegészítőkről. Miben értenek egyet? Abban, hogy ne legyen belőlük túl sok. Általában a férfiak nem szeretik az olyan dolgokat, amelyek csak porfogók. Ezért az ideális kiegészítők közé tartoznak a festmények. Választhat olajos vászonra festett képeket markáns keretben, de könnyed absztrakt grafikákat is. A korabeli poszterek is stílusosan fognak kinézni.

Az irodai kiegészítők tükrözhetik az Ön kedvenc dolgait. Tegye ki a sporteredményekért járó trófeákat, a kedvenc sportolója által aláírt mezt, egy gördeszkát vagy akár az első gitárját.

Engedjen teret a művészetnek

Az irodák berendezéséről általában

Az iroda hangulatát a színek erőteljesen hangsúlyozzák. A sötétebb színek konzervatívabb benyomást keltenek, a világosabbak inkább visszafogottabbak. Kíváncsi, hogyan rendezzen be egy kis irodát? Válassza a minimalizmust, a gazdaságos bútorokat és elsősorban a világos színeket. Ha olyan munkája van, amely kreatív szellemet igényel, válasszon meleg színeket, például sárgát vagy narancssárgát.

Ha sötét színű irodát választ, rendkívül fontos lesz, hogy merészebb elemekkel törje meg a komorságot. Kiegészítő színek lehetnek az arany és az ezüst, de más, rikító árnyalatú színek is. Másrészt a sötét kiegészítő színek tökéletesen megállják a helyüket a világos tónusú irodákban is.

Tudta, hogy a rend befolyásolja a koncentrációt? Ezért nem hiányozhat egy olyan irodai asztal, amely fiókok és polcok formájában tároló helyet biztosít. Természetes az elegendő polc és állvány is. Ha rendezett és tiszta irodát szeretne, válasszon ajtós bútorokat. Ezzel minden dokumentum el lesz rejtve, és nem lesz rendetlenség. Ahhoz azonban, hogy az iroda ne tűnjön túl sterilnek, tegye nyitott polcokra kedvenc könyveit, szerény zöld növényeket, például mentát, vagy kedvenc bekeretezett fényképeit.

Kapcsolódó termékek

További cikkek

  • Ismeri a 2023-as nappali trendeket?
    2023-02-17 1599

    Inspirációt keres a nappali berendezéséhez? Ismerje meg az idei trendeket! Színek, bútor és további ötletek ebben a cikkben.

  • 5 modern bútortrend
    2023-06-30 669

    Válassza a minimalizmust és a letisztult vonalakat, a környezetbarát anyagokat, a multifunkcionális darabokat vagy akár a retró 60 - 70-es évekbeli darabokat. További részletekért lásd a cikket.

  • A csend reklámja: hogyan hangszigetelje a lakását
    2023-01-20 811

    Zavarja Önt a zaj? Szeretné minél gyorsabban hangszigetelni az otthonát? Felejtse el a papírvékony rétegeket. Próbálja ki ezeket az egyszerű trükköket, amelyek valóban működnek.

  • Inspiráció a modern beltérhez: űrfuturizmus
    2023-03-09 461

    Fedezze fel a modern életmódot egy futurisztikus stílusban, amely "idegen" ötleteken alapul, és amelyet az űrhajók és űrállomások ihlettek. Éljen úgy, akár egy sci-fi filmben.

  • Salone del Mobile 2022 - Milánói dizájnutazás
    2023-01-04 354

    A Salone del Mobile 60. jubileumi bútor expo nem okozott csalódást. Lenyűgöző kiállítások, kreatív installációk és innovatív koncepciók mutatták meg, hogy milyen irányt is vesz a legújabb trend.

  • Pihentető a nyár a teraszon?
    2023-06-16 726

    Alumínium vagy fa pergolát szeretne? Milyen bútorokat válasszon, és hogyan adjon a pergolának megfelelő hangulatot? Mi tudjuk.

Cikk megosztása

  • Regisztráció

Új fiók regisztrálása

Már van fiókja? Jelentkezzen be helyette