Ismerje meg a legnépszerűbb gyermekágyakat: klasszikus és rendhagyó formákat

A jó alvás és a gyermekek egészséges fejlődésének az alapja a minőségi gyermekágy. Vásárláskor érdemes odafigyelni a paraméterekre, többek között az egészségvédelemre és a megfelelő méretre, mindamellett a dizájnra is. A gyermekei ezer kifogással állnak elő, hogy még ne kelljen ágyba térniük? Ez már a múlté. Nagyon fogják élvezni az új stílusos ágyukat.

Gyerekszoba házikó alakú tömörfa gyerekággyal

Megfelelő méretezés és minőségi kivitelezés az első helyen

A gyermekágy a gyermekszoba nélkülözhetetlen berendezési eleme. Néhol csupán pihenésre szolgál, másutt pedig szilárd alapot jelent a bunkerek építéséhez. Hogyan válassza ki az Ön és gyermeke igényeinek leginkább megfelelő kialakítást?

Megfelelő méret

Az ágy mérete trükkös paraméter. Egyesek szerint a gyermek nem érzi magát igazán komfortosan a hagyományos nagy ágyban, ezért a legjobb, ha az életkorához és magasságának megfelelően választ ágyat. Másrészt a gyerekek nőnek, mint a gomba, és nem mindenkinek van lehetősége, hogy néhány évente új ágyat vásároljon.

Ezért ha a lurkó kinövi a kiságyat, beszerezhet neki akár egy klasszikus egyszemélyes felnőttágyat. Csupán az ágy magassága lesz kulcsfontosságú számára. Kisebb gyermekek esetében ajánlatos, hogy az alvófelület körülbelül 25 cm magasságú legyen. Így biztos lehet benne, hogy gyermeke komfortosan kikel az ágyból, és visszafekszik anélkül, hogy az Ön segítségéért kiáltana.

A kisgyermekes szülőknek leesésgátlós gyerekágyak is kaphatóak, amelynek hála nem kell aggódnia, hogy a gyermek leeshet az ágyról. Amint nagyobb lesz, egyszerűen eltávolíthatja a védőrácsot, és az ágy egy klasszikus ággyá alakítható.

Gyermekágy tömörfa leesésgátlóval

Gyártási anyag

A tömör fából készült gyermekágyak a legjobb kategóriának számítanak. A különféle modellek beszerezhetők bükk, lucfenyő, de akár erdeifenyőből is. Ezek természetes anyagok, amelyek hipoallergének, így még az allergiás gyermekek számára is alkalmasak. Jelentős előnye, hogy egy ilyen ágy könnyen karbantartható és javítható. Továbbá bármikor átfestheti az egészségre ártalmatlan, gyermekbútorokhoz ajánlott festékkel.

A tömörfa mellett a laminált ágyak is népszerűek és megfizethetőbbek. Színek széles kínálatból választhat, beleértve a fa utánzatokat is. A gyerekek kedvelik a népszerű mesék szereplőit és motívumait ábrázoló ágyakat. A tisztításához elegendő egy nedves ruhát használni.

A kárpitozott ágyak nem alkalmasak gyermekszobákba, mivel nehezen karbantarthatók. Köztudottan, a kisebb gyermekeknél megeshetnek balesetek, mint a bepisilés vagy az üdítő kiöntése.

Fából készült emeletes ágy gyerekszobába

Ágyrács és matracok

A gyermekek gerincének egészséges fejlődéséhez elengedhetetlen megfelelő ágyrács és a matrac helyes kiválasztása. A gyermekágynak tömör fa vagy ágyráccsal kell rendelkeznie. Beszerezhető emelhető ágyrács is, amelyet nagyra fog értékelni, ha gyermeke megbetegszik, például köhögés vagy megfázás miatt.

Számos szülő hajlamos puha matracot vásárolni gyermekeinek, hogy azok úgy érezzék, mintha csak felhőkön aludnának. De az igazság az, hogy a gyermekeknek inkább közepes keménységű matracra és csak egyfajta rugalmasságra van szükségük. A felnőtteknek zónás matracok is elérhetőek. Ezekre azonban 18 év alatti gyermekek esetében nincs szükség. Támaszrendszerük folyamatosan fejlődik és az ilyen matrac nem nyújtana elegendő támasztékot. Praktikus szempontból értékelni fogja a levehető és mosható matrachuzatokat.

Az ágynak megbízhatónak kell lennie

Az ágy kiválasztásakor mindenképpen érdeklődjön a kiállított tanúsítványról. Az ágynak olyan anyagból kell készülnie, amely nem káros az egészségre. A felhasznált festékeknek biztonságosnak és egészségre ártalmatlannak kell lenniük. Az ágykeretnek simának kell lennie és az éleknek lekerekített formával kell rendelkezniük. Ha az ágy létrával vagy lépcsővel rendelkezik, azoknak gond nélkül mozgathatónak kell lennie a szülő számára.

Dupla tárolós fehér ágy a gyerekszobába

Tárolóhelyek

A gyermekágyból sem hiányozhatnak a tárolóhelyek. Megvalósulhatnak kihúzható fiókok formájában, de az ágyfelület felhajtásával is hozzáférhet. Használhatja őket ágyneműk, szezonális ruhák, játékok vagy tanulóeszközök tárolására is. Tanítsa meg a gyermekeit arra, hogy rakodjanak el maguk után. Ez mindenképpen könnyebben megy, ha elérhetőek számukra a tárolóhelyek.

Ötletes ágytervezés gyerekeknek

A gyerekek hihetetlenül gazdag képzelőerővel és fantáziával rendelkeznek. Számoljon vele, hogy biztosan egy olyan ágyba szeret majd bele gyermeke, amely különbözik a többitől. Sőt mi több! Az este folyamán örömmel térnek majd ágyba.

Multifunkciós emeletes ágy szekrénnyel és íróasztallal

Ház alakú gyerekágy

A kisfiúk és kislányok imádni fogják a ház alakú ágyat. A keret általában tömör fából készül, és különböző színekben kapható. A gyerekek elképzelhetik, hogy saját házuk van a szüleik otthonában.

Az ágy kialakítása teret ad Önnek és gyermekeinek az alkotáshoz. Csak dobjon rá egy takarót és az ágy bevehetetlen erőddé vagy bunkerré változik. A kislányok biztosan értékelni fogják, ha a pihe-puha anyaggal vagy függönnyel fedi le. Egyszerűen teremtsen mesébe illő légkört. A szerkezetre játékokat, dekoratív fonatokat vagy LED fényt is akaszthat.

Ház alakú fa gyerekágy

Feltuningolt autó, mint gyerekágy

Minden kis versenyző értékelni fogja ezt a verdát. Az ágy kialakítása olyan mint egy autó, így nem hiányozhatnak belőle a kerekek és a világítás sem. A kormánykerék is tartozék lehet. Az ágyat a lurkók napközben is használják, mert „edzeni“ tudnak az autóversenyekre. A kialakítás emelt oldalfalakkal van ellátva, így nem kell aggódnia, hogy a kis versenyző éjszaka kiesik az ágyból.

Galéria gyerekágy

A kis helyiségek ideális megoldása lehet a galéria gyerekágy. Felismerhető összetettebb kialakításáról, amely magában foglal egy alvóhelyet és egy íróasztallal ellátott tárolóhelyiséget. Előnye a kompakt méret, ahol az ággyal együtt egy komódot és egy íróasztalt is kap.

Az alvóhely alatt lehet egy szekrény és egy tanulóhely is, amely nem csak egy íróasztalt, hanem egy polcot vagy fiókot is tartalmaz. Az alvófelület általában 80 és 100 cm közötti magasságú és a gyermekek létrát vagy lépcsőt használnak az ágyba jutáshoz. Ezért különösen alkalmas nagyobb gyermekek számára.

Multifunkcionális emeletes gyermekágy

Emeletes gyerekágy

Az emeletes dupla gyerekágy megoldja a két gyermek által megosztott kis szoba problémáját. Általában az idősebb testvér az emeleten alszik, a fiatalabb pedig a földszinten. A felső emeletet korlátokkal kell ellátni, hogy a gyermek ne essen ki az ágyból. Választhat olyan ágyat, amely két alvófelülettel rendelkezik, vagy előnyben részesítheti a többfunkciós ágyat. Utóbbi tárolóhelyet és polcokat is kínál. Az emeletes ágy rendelkezhet lépcsővel, de csúszdával vagy mászókötéllel is. Csodálatos játéklehetőségeket kínál majd a gyerekeknek.

Fából készült emeletes ágy a szobába

Gyermekágy korláttal és tárolóhelyekkel

Fából készült emeletes házikó ágy 3 gyermek számára

Autós gyerekágy

Rózsaszín emeletes ágy lányoknak kihúzható pótággyal

Kárpitozott dívány gyerekeknek

Emeletes ágy gyerekeknek – ház alakú 2 gyerkőc számára tárolóhellyel

A gyerekszoba kialakítását is kiegészítheti fantáziadús tapétákkal

Multifunkcionális kétszemélyes emeletes ágy tárolóhelyiséggel és szekrénnyel

Tömörfa gyerekágy pótággyal és tárolóhellyel

Alacsony emeletes ágy a kisebb gyerekek számára

Kapcsolódó termékek

További cikkek

Cikk megosztása

  • Regisztráció

Új fiók regisztrálása

Már van fiókja? Jelentkezzen be helyette