A 8 legjobb gyerekszoba trend. Állati motívumokkal az élen!

Engedje szabadjára az Önben rejtőző dizájnert, és hozzon létre egy varázslatos szobát gyermekei számára. Használja ki fantáziáját és kreativitását gyermeke szobájának berendezésénél. Ne feledkezzen meg arról sem, hogy a szobát otthonossá és praktikussá tegye. Milyen trendek mozgatják a gyerekszobák világát?

Állati motívumok a főszerepben

Mi a menő most a gyerekszoba berendezésénél?

Életkortól függetlenül fontos, hogy szeresse a hálószobája belső terét. Az, ahogyan egy hálószoba, az Ön esetében egy gyerekszoba kinéz, meghatározza, hogy a gyermek hogyan fogja magát érezni benne, milyen hatással lesz rá a szoba, milyen hangulatot idéz elő, hogyan fog benne aludni, de játszani és tanulni is. A semleges bézs és szürke színeket ma már színes minták váltják fel. A tematikus szobák vagy a környezetbarát szemléletű inspiráció is megjelenik.

1. Nincsenek semleges színek

A tervezők szerint egy gyerekszobának tele kell lennie mintákkal. Több mint 10 éve a se nem bántó, se nem gyönyörködtető semleges színek sütkéreznek a rivaldafényben. Manapság a színtrendek tekintetében a merész színek és minták jelennek meg a gyerekszobákban. A mintáknak nem kell azonosnak lenniük, lehet belőlük több is. Kombináljon több mintát és színt, hogy eklektikus és inspiráló gyerekszobát hozzon létre.

Élen járnak a stílusos gyerekszobai tapéták, amelyeken afrikai állatok, de virágok, geometriai formák vagy neonszínek is szerepelnek. A gyermekszobák dekorációjának trendje a világos és pasztellszínek felé hajlik, de a merész árnyalatok is megjelennek. Mit szólna a levendulához vagy a rózsaszín tüzes árnyalataihoz? A gazdag színek játékosságot és vidámságot kölcsönöznek a gyerekszobának.

2. Állatok minden lépésnél

Változtassa gyermeke szobáját vadonná. Válasszon állatokat kiegészítőként. Rendelkezésére állnak állatos tapéták, hogy feldobja gyermeke szobáját. Az állati motívumok a kiegészítőkön is megjelenhetnek. Például ágyneműkön, párnákon és szőnyegeken. Nem kell, hogy konkrét állatokról legyen szó. Fogadhat például állatmintákra is:

  • fekete-fehér zebracsíkok
  • fekete és narancssárga tigriscsíkok,
  • zsiráf kockák,
  • pikkelyes krokodil,
  • színes papagájtollak.

Dekoratív, állat alakú párnák is kaphatók, amelyek remek kiegészítői lehetnek egy babzsák fotelnek vagy egy kanapénak.

Az állatok felvidítják a gyerekszobát

3. Kreatív szobafelosztás

Nem minden többgyermekes család engedheti meg magának, hogy olyan lakásban éljen, ahol minden gyermeknek saját szobája van. Ezért a hangsúlyt arra kell helyezni, hogy egy szobát minél kreatívabban és hatékonyabban osszunk fel. Az elválasztó válaszfalak helyett például szekrényeket  vagy polcokat. A japán tolófalak, a függönyök vagy a tolóüvegfalak is népszerűek.

4. A gyermekművészet eredeti koncepciója

Egyetlen gyerekszobából sem hiányozhat a gyerekek rajzainak és alkotásainak "bemutató" helye. Leggyakrabban a festett képeket parafa táblára rögzítik. De próbálja meg más módon is megjeleníteni a gyermekek művészetét. Remekül mutat egy fekete mágnestábla a falon, amelyre a képet felakaszthatjuk. Ráadásul a gyerekek rajzolhatnak is rá. Vagy próbálon meg egy természetes zsinórt kifeszíteni két szög közé, és ruhacsipeszekkel rögzíteni rá a képeket.

A zsinórpókháló egy képkeretben eredeti megjelenésű lesz. Nagyszerű a hirdetőtábla a gyerekek rajzainak megjelenítéséhez. Mostanában a szülők a gyerekek rajzait szövetre is nyomtatják. Mit szólna egy ágyneműhuzathoz vagy párnahuzathoz, amelyre a kisgyermeke alkotásait nyomtatta?

Természetes zsinórból készült bemutató felület

5. Függőszékek és hinták

függő hinták és fotelek hatalmas trendnek számítanak az utóbbi időben. Szuperül néznek ki, és nemcsak a gyerekeket, hanem a barátaikat is lenyűgözik. Hihetetlenül jól fognak velük szórakozni. Fontos azonban a biztonságos telepítés. A mennyezetnek alkalmasnak kell lennie a szükséges szerelvények kifúrására, és ami a legfontosabb, hatalmas terhelést kell bírnia.

6. Gyerekszoba az ökológia jegyében

Takarékosság, újrahasznosítás és felelősségtudat a bolygónk iránt. Ebben a szellemben rendezik be mostanában a gyerekszobákat is. Válasszon ökopamutból vagy bambuszból készült szőnyegeket és ágyneműt. A legegészségesebb gyermekbútorok a tömörfa. Olyan fabútorokat keressen, amelyek fenntartható módon kezelt erdőkből származó fából készültek. Ez általában FSC tanúsítvánnyal rendelkezik.

A helyiséget rattan bútorokkal vagy seagrass tárolódobozokkal is berendezheti. Tudta, hogy még a régi bútorok is sok jót tehetnek? Csak adjon nekik egy új külsőt. Próbáljon meg egy régi fából készült komódot merész kékre vagy sárgára festeni. Vigyen el egy régebbi kárpitozott zsámolyt egy kárpitoshoz, és kárpitoztassa át új anyaggal.

Fából készült gyermekágy ház alakú tárolórekeszekkel

7. Gyerekszoba, ami világít a sötétben

Ha kialszanak a fények, a szoba éjszakai királysággá változhat. Díszítse a falakat és a mennyezetet fluoreszkáló öntapadós csillagokkal, virágokkal, állatokkal vagy bolygókkal. Fluoreszkáló nyomtatott ágynemű is kapható. Napközben a fluoreszkáló festék nem feltűnő, de amint besötétedik, zöld, kék vagy rózsaszín színben világít. Sok gyermek, akinek nehézséget okoz a sötétben való elalvás, megnyugtatónak találja ezeket a világító kiegészítőket.

8. Helytakarékos emeletes ágyak

Ha két gyereke van, vagy a barátaik gyakran alszanak Önöknél, értékelni fogja az emeletes ágyat. Ennek az ágynak a legnagyobb előnye a gyerekszobában a helytakarékosság. Létrával és lépcsővel ellátott emeletes ágyak is kaphatók. Ezért válasszon aszerint, hogy hány évesek a gyermekei. A választáskor tájékozódjon arról, hogy megváltoztathatja-e a lépcsők helyét. Általában lehetséges, hogy a jobb és a bal oldalon legyenek.

Emeletes gyerek ágy létrával tömör fenyőből

A függő zsebek és szervezők praktikus kiegészítői az emeletes ágyaknak, ahol a gyerekek könyvet, zseblámpát, plüssállatokat vagy egyéb játékokat tárolhatnak. Különösen a kislányok fogják szeretni az alsó emeletes ágyat takaró függönyöket. A függönyök vagy kampókkal rögzíthetők, vagy feszítőrúdra helyezhetők.

A gyerekszobába szánt emelt ágyak is népszerűek, amelyek hatékonyan kombinálják az alvásra, de tanulásra vagy dolgok tárolására is alkalmas helyet. Egy kompakt rendszer magában foglalja az alvófelületet és például a fiókokkal és szekrényekkel ellátott számítógépes íróasztalt is. Néha az alvófelület alatt több szekrény is található, amelyekben nemcsak ruhák, hanem tankönyvek, játékok és festőeszközök is elférnek.

Kapcsolódó termékek

További cikkek

Cikk megosztása

  • Regisztráció

Új fiók regisztrálása

Már van fiókja? Jelentkezzen be helyette