Hogyan néz ki a bútorzat és a belső tér vidéki stílusban

Rusztikus nappali kandallóval és rattannal

Fedezze fel a természetes anyagokat és ismerkedjen meg felhasználásukkal

A vidéki stílus fő jellemzői az egyszerűség, a meghittség és a természettel való kapcsolat. A vidéki stílus a hagyományos mintákon, a minőségi anyagokon és az idilli hangulaton alapul. A természetes anyagok nemcsak esztétikusak, hanem környezetbarátok, tartósak és egészségesek is. A leggyakoribb természetes anyagok a fa, a kő, a kerámia, a pamut és a vászon. Mindegyiknek megvannak a maga jellemzői, előnyei és hátrányai, amelyeket figyelembe kell venni a bútorok kiválasztásakor.

A fa a country stílus legjellemzőbb anyaga. Meleg, kellemes tapintású, és különböző árnyalatokkal és textúrákkal rendelkezik. A fabútorok lehetnek masszívak vagy könnyűek és elegánsak. Könnyen beszerezhető természetes állapotában vagy világos színű, például fehér, krémszínű vagy pasztellszínű dizájnban. A fa jól kombinálható más anyagokkal - például fémmel, üveggel vagy textíliákkal.

A egy másik népszerű anyag a vidéki enteriőrökben. Erős, tartós, és a ízlésnek megfelelő formákban és színekben kapható. A kő alkalmas padlóburkolat, falak, csempe vagy dekoráció anyagaként. Lehet durva és rusztikus vagy sima és modern. A kő karaktert és kontrasztot kölcsönöz a belső térnek.

A kerámia olyan anyag, amelyet elsősorban kiegészítőkhöz és dekorációhoz használnak. A kerámia vázák, tálak, tányérok vagy edények a vidéki stílusra jellemzőek. A kerámia lehet egyszínű vagy mintákkal és motívumokkal díszített. A kerámia egyszerre praktikus és esztétikus.

A pamut és a vászon olyan természetes textilanyagok, amelyek nélkülözhetetlenek egy vidéki enteriőrben. Mindkét anyag alkalmas olyan lakástextíliákhoz, mint az ágynemű, a függönyök, az asztalterítők vagy a párnák. A pamut és a vászon puha, lélegző és könnyen ápolható. Lehetnek egyszínűek vagy virágos vagy csíkos mintákkal nyomtatottak. A pamut és a vászon otthonosságot és kényelmet kölcsönöz a belső térnek.

A vidéki enteriőrök berendezésénél fontos a színek és minták harmóniájának fenntartása. Válasszon világos és természetes árnyalatokat, például fehéret, bézst, szürkét vagy pasztellt. Fűszerezze ezeket egy egyszerű természetes mintával, és már kész is.

Mik a bútorok rusztikus elemei az autentikus vidéki stílusban

Ha sármot és kényelmet szeretne adni otthonának, rusztikus elemekkel gazdagíthatja belső terét. A rusztikus stílusban a természet, a hagyomány és a történelem hatásai tükröződnek. Jellemző rá a természetes anyagok, például a fa, a kő, a fém vagy a kerámia használata - ahogyan azt már az előző részből megtudhattuk. A rusztikus bútorok gyakran kézzel készültek, vagy patinásak és sérülések nyomait viselik. Ez a gondoskodás és a hitelesség benyomását kelti.

Rusztikus tanyasi belső tér fa bútorokkal

Hogyan adjunk egy csipetnyi rusztikusságot a belső térhez? Van 5 jól bevált tippünk Önnek:

  1. Válassza ki a megfelelő színeket. A rusztikus stílusra a meleg és visszafogott árnyalatok, például a barna, a bézs, az okker, a zöld vagy a piros jellemző. Ezek a színek a béke és a nyugalom hangulatát idézik. Kombinálhatja őket fehérrel vagy szürkével a nagyobb kontraszt és a fényesség érdekében. Mindig csak két vagy három színt válasszon a harmonikus eredmény érdekében.

  2. Használjon fából készült bútorokat. A fa a rusztikus stílus legjellemzőbb anyaga. Különböző fafajták közül választhat, például fenyő, tölgy, bükk vagy lucfenyő. Ezek természetesen árban és tartósságban is különböznek. Ha egy életre szóló jó minőségű ágyat szeretne, válasszon tölgyet vagy bükkfát; egy fenyőből készült étkezőasztallal pedig pénzt takaríthat meg. A fabútoroknak látható textúrával és egyenetlenségekkel kell rendelkezniük. Hagyhatja természetes állapotában, vagy lefestheti fehérre vagy pasztellszínűre, hogy patinás hatást keltsen. Ha tanácstalan, és nem tudja, hogyan csinálja. Forduljon egy festék- és lakk kereskedőhöz vagy esetleg egy hozzáértő szomszédhoz. Meglátja, hogy az eredmény meg fogja érni.

  3. Fém kiegészítők hozzáadása. A fém egy másik anyag, amely alkalmas a rusztikus stílushoz. Használhat fém lámpatesteket, képkereteket, tükröket, órákat vagy dekorációkat. A fémnek öregített megjelenésűnek és patinásnak kell lennie. Különböző színű fémek, például sárgaréz, réz, vas vagy ezüst közül választhat. Az összes említett fém fokozatosan patinát kap az oxidáció révén

  4. Ne feledkezzen meg a textilről sem. A textíliák fontosak a kényelem és az otthonosság létrehozásához a belső térben. Használhat természetes motívumokkal, például virágokkal, levelekkel, állatokkal vagy geometrikus mintákkal díszített szöveteket. Gyapjúból, pamutból vagy lenvászonból készült takarókat, párnákat, pokrócokat vagy szőnyegeket is beszerezhet. A textíliáknak lágy és természetes színekkel kell rendelkezniük.

  5. Használjon természetes dekorációkat. Az olyan természetes dekorációk, mint a virágok, növények, koszorúk, szárított gyümölcsök vagy tobozok szintén alkalmasak a rusztikus stílushoz. Ezek a dekorációk életteliséget és frissességet kölcsönöznek a belső térnek. Elhelyezheti őket kerámiavázákban, fonott vagy szalmakosarakban.

Színek és textúrák: hogyan válasszuk ki a megfelelő kombinációkat a harmonikus vidéki belső térhez

A vidéki stílus népszerű trend a lakberendezésben, amely hangulatos és hívogató légkört teremt a házban. Ennek a hatásnak az eléréséhez fontos, hogy a bútorok és kiegészítők esetében a megfelelő színeket és textúrákat válasszuk. Ebben a fejezetben néhány tippet és tanácsot nézünk meg, hogyan lehet ezt megvalósítani.

Kanapé garnitúra harmonikus díszpárnákkal kiegészítve

Színek

A vidéki belső térnek tükröznie kell a táj természetes szépségét, ezért ajánlott a lágy és tompa színek használata, amelyek nyugodt és harmonikus hatásúak. Ilyen színek például a bézs, a krém, a szürke, a barna, a zöld vagy a kék. Ezeket a színeket fehér vagy pasztell árnyalatokkal kombinálhatjuk, hogy kontrasztot és fényt teremtsünk. Néhány élénk akcentust is hozzáadhat piros, sárga vagy narancssárga szín formájában, de csak kis mennyiségben és stratégiai helyeken. Ha fejtörést okoz, hogyan illesszen össze mindent, forduljon lakberendezőhöz, vagy legalább olyan személyhez, akinek jó szeme van a színekhez és a harmóniához. Biztos, hogy segíteni fog, és biztos lehet benne, hogy az otthona tökéletes megjelenést kap.

Textúrák

A textúrák a vidéki stílus másik fontos eleme, mivel meleg és kényelmes hangulatot kölcsönöznek a belső térnek. A textúráknak természetesnek és rusztikusnak kell lenniük, mint például a fa, a kő, a fém, a kerámia vagy a szövet. A fa ideális anyag a bútorokhoz, a padlóhoz vagy a mennyezethez jellegzetes textúrája és színe miatt. Különböző fafajták közül választhat, például fenyő, tölgy vagy lucfenyő. A kő alkalmas falburkolatokhoz vagy kandallókhoz, mert érdekes vizuális hatást kelt. A fém olyan kiegészítőkhöz alkalmas, mint a lámpák, fogantyúk vagy dekorációk. A kerámia kiváló az edényekhez vagy fazekakhoz. A szöveteknek kellemes tapintásúnak kell lenniük, és egyszerű mintákkal vagy a természetből vett motívumokkal rendelkezniük. Használhat pamutot, vásznat vagy gyapjút ágyneműkhöz, függönyökhöz és párnákhoz.

Hogyan használjuk funkcionálisan és praktikusan a bútorokat egy vidéki stílusú térben?

A vidéki stílus a lakberendezés népszerű irányzata, amely a természetes anyagokat, a rusztikus elemeket és a hangulatos légkört ötvözi. Ha ebben a stílusban szeretné berendezni otthonát vagy nyaralóját, nemcsak az esztétikára, hanem a bútorok funkcionalitására és kényelmére is figyelnie kell. Nézzünk meg együtt néhány tippet és dizájnt a vidéki stílusú bútorokhoz, amelyek egyszerre praktikusak és szépek.

Két nő beszélget egy fából készült asztalnál ülve egy rusztikus berendezésű szobában

Nappali

A fő helyiség, ahol a családdal és a barátokkal tölti az idejét, kényelmes bútorokat érdemel egy hangulatos belső térben. Válasszon kanapét és foteleket puha párnákkal és természetes szövetekből, például pamutból, vászonból vagy gyapjúból készült huzattal. Ezek az anyagok kellemes tapintásúak és könnyen tisztíthatók. Ha kis nappalival rendelkezik, választhat kanapét vagy heverőt, hogy extra alvóhelyet biztosítson a vendégek számára. Egészítse ki a bútorokat egy fából készült dohányzóasztallal és szekrényekkel, amelyekben rengeteg tárolóhely van a könyvek, magazinok és dekorációk számára. A fa a vidéki stílus jellegzetes anyaga, amely meleg és természetes megjelenést kölcsönöz a térnek. Különböző fafajták, például fenyő, tölgy vagy bükk közül választhat. Ha szereti az antik hatást, használhat újrahasznosított vagy patinázott fát is.

Ebédlő

Az étkező az a hely, ahol összegyűlnek az étkezésekhez és a beszélgetésekhez. Ezért a bútoroknak ebben a térben praktikusnak és barátságosnak kell lenniük. Válasszon nagyméretű, stabil, fából készült étkezőasztalt és szilárd szerkezetű, kényelmes háttámlájú székeket. Ha van elég hely, beszerezhet egy karfás padot vagy karosszéket is további ülőhelynek. Kiegészítőként használhat lágy színű és mintájú szövet terítőket, szalvétákat és alátéteket. Ezek a textíliák otthonosságot kölcsönöznek az étkezőnek, miközben megvédik az asztalt a karcolásoktól vagy foltoktól. Az étkező világításához választhat fémből, üvegből vagy kerámiából készült csillárokat vagy lámpákat. Ezek az anyagok tartósak és könnyen karbantarthatók.

Rendezze be a többi helyiséget is hasonló módon. Ne feledkezzen meg a szoba stílusáról és általános hangulatáról sem. Ez nem jelenti azt, hogy a szobában mindennek tisztán rusztikusnak kell lennie. Néha elég néhány erős rusztikus elem és dekoráció egy semleges enteriőrben, és máris kész.

Inspirálódjon különböző országokból és kultúrákból, és válassza ki a megfelelő rusztikus bútorokat.

A vidéki stílusú életmód népszerű a meghittség, az egyszerűség és a természetes szépség miatt. Ha ebben a stílusban szeretné berendezni otthonát, nem kell a hagyományos bohém elemekre szorítkoznia. Inspirálódhat különböző kultúrákból és országokból is, amelyeknek megvan a maguk változata a country stílusra. Ebben a cikkben adunk néhány ötletet arra, hogyan rendezhet be egy vidéki enteriőrt nemzetközi hangulattal.

Skandináv minimalista dekoráció

Francia vidék

A francia vidék a romantika, az elegancia és a báj szinonimája. A francia vidéki bútorok gyakran fehérek vagy világosak, különféle dekorációkkal, virágmintákkal vagy csipkével díszítve. Jellemzőek a kovácsoltvas elemek is, például az ágyakon, csillárokon vagy dohányzóasztalokon. A francia vidéki enteriőröknek könnyűnek és légiesnek kell lenniük, ezért a lenge függönyök, a pamut ágyneműk vagy a puha párnák is megfelelőek. A hangulatot olyan dekorációkkal is fokozhatja, mint a régi órák, gyertyatartók, virágtartók vagy tájképfestmények.

Skandináv vidék

A skandináv vidék a minimalizmusról, a funkcionalitásról és a természettel való harmóniáról szól. A skandináv vidéki bútorok általában tömör fából készülnek, amelyet természetes árnyalatban hagynak, vagy fehérre festenek. A minőség és a kézművesség is fontos. A skandináv vidéki enteriőrnek világosnak és tágasnak kell lennie, ezért kerülje a zsúfolt szobákat és a felesleges kiegészítőket. Ehelyett összpontosítson az olyan részletekre, mint a geometrikus minták, a pasztellszínek, a növények vagy a szőrme. Gyertyákat vagy kandallót is gyújthat, hogy meghitt hangulatot teremtsen.

Angol vidék

Az angol vidék tele van hagyományokkal, kényelemmel és kifinomultsággal. Az angol vidéki bútorok gyakran sötétebbek és masszívabbak, intarziával, faragásokkal vagy sárgaréz szerelvényekkel díszítettek. A bőrkanapék, könyvespolcok, íróasztalok vagy komódok szintén jellemzőek. Egy angol vidéki enteriőrnek pazarnak és gazdagnak kell lennie, ezért ne féljen sötétebb színeket, például barnát, zöldet vagy pirosat használni. Olyan dekorációkkal, mint a faliszőnyegek, portrék, trófeák vagy porcelánok is fokozhatja a hangulatot.

Orosz vidék

Az orosz vidéki bútorok egyik jellegzetes eleme a fa. A fagerendák, padlók, asztalok, székek, szekrények vagy komódok rusztikus hangulatot és meleg megjelenést kölcsönöznek a belső térnek. A fa fehérre vagy más világos színűre festhető, vagy természetes árnyalatú maradhat. A fabútorok jól kombinálhatók a fém kiegészítőkkel, például gyertyatartókkal, teáskannákkal, bögrékkel vagy edényekkel.

A minták az orosz vidéki stílus másik jellegzetes eleme. Különböző motívumok, például virágok, állatok, díszek vagy geometriai formák közül választhat. A mintákat használhatja a falakon, a padlón, a párnákon, az ágytakarókon vagy az asztalterítőkön. A mintáknak színesnek és vidámnak kell lenniük, hogy feldobják a belső teret, és kontrasztot teremtsenek a fával.

És máris a cikkünk végén járunk. Reméljük, hogy minden fejezetben elegendő inspirációt talált a saját belső terének berendezéséhez. Örömünkre szolgálna ha az újítások befejezése után visszatérne a blogunkra, hogy további érdekes cikkekben mélyedjen el. Szeretünk rendszeresen írni Önöknek.

Kapcsolódó termékek

További cikkek

Cikk megosztása

  • Regisztráció

Új fiók regisztrálása

Már van fiókja? Jelentkezzen be helyette